Se caută jurați cu vârste între 14 și 18 ani: Pelicam – Festivalul internațional de film despre mediu și oameni caută trei tineri pentru a desemna câștigătorul Fresh Perspectives

918 vizualizări
Foto: Pelicam.ro
Trei tineri cu vârste între 14 și 18 ani sunt căutați pentru a forma juriul uneia dintre categoriile Pelicam – Festivalul internațional de film despre mediu și oameni, aflat la a 10-a ediție și care se va desfășura online în perioada 15-24 octombrie.

Sunt căutați trei tineri care vor forma juriul Fresh Perspectives, secțiune care prezintă “documentare ce propun soluții alternative pentru un viitor durabil sau oferă o abordare diferită a problemelor de mediu”.

În această categorie, anul acesta sunt înscrise șase filme, iar unul dintre ele va primi Trofeul Fresh Perspectives și un premiu de 1000 de euro.

Persoanele interesate pot transmite la adresa benjamin@pelicam.ro, până pe 4 octombrie, un mail prin care să se prezinte și să explice, sumar, de ce doresc să facă parte din juriu.

Pelicam este un festival organizat de Asociația Les Herbes Folles, înființat în 2012. Evenimentul se prezintă ca singurul festival internațional de film din România dedicat mediului înconjurător, scopul fiind acela de a populariza tema mediului și de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a publicului larg față de această temă. Festivalul include o Competiție internațională, secțiunea Fresh Perspectives și o serie de secțiuni în afara competiției – Detalii pe site-ul evenimentului.

Lista filmelor aflate în competiție pentru Trofeul Pelicam (în valoare de 2.000 de euro)
  • The white cube (Olanda, 2020)
  • Current sea (Cambogia, 2020)
  • Once upon a time în Venezuela (Venezuela, 2020)
  • Lords of Water (Franța, 2019)
  • The troublemaker (UK, 2020)
Lista filmelor aflate în competiție pentru Fresh Perspectives (premiu în valoare de 1.000 de euro)
  • Food for change (Franța, 2019)
  • Home of snails (Spania, 2020)
  • The people vs Agent Orange (SUA, Franța, 2020)
  • Making a mountain (Danemarca, 2020)
  • Bread, an everyday miracle (Austria, Germania, 2020)
  • We the power (Olanda, Germania, Belgia, Spania, UK, USA, 2021)

Fiecare film din cadrul festivalului va putea fi văzut online, la o oră programată, iar programul va fi anunțat în curând. Majoritatea proiecțiilor va fi însoțită la final de discuții sau dezbateri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Caz particular“ la Universitatea din Craiova. Rectorul Cezar Spînu nu ar fi avut bază legală să candideze pentru un nou mandat în alegerile din 14 decembrie, pe care le-a câștigat, acuză unul dintre ceilalți candidați

Posibilitatea rectorului de până acum al Universității din Craiova (UCV), Cezar Spînu, de a candida pentru un nou mandat – pe care acesta l-a și câștigat în alegeri desfășurate săptămâna…
Vezi articolul

Școlile se închid din nou primele, iar învățământul românesc, nepregătit pentru trecerea în online, este “în colaps” – World Vision România / Organizația avertizează: Vacanța de 2 săptămâni “nu poate fi recuperată”

“Vacanța aceasta de două săptămâni cu posibilitate extrem de mare de prelungire nu poate fi recuperată, așa cum nu pot fi recuperate pierderile de materie din martie 2020 până acum”,…
Vezi articolul

DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate de Ministerul Educației – proiect

Un proiect de hotărâre de guvern cu grilele detaliate pentru salariile directorilor și ale personalului didactic auxiliar de conducere a fost pus în transparență decizională de Ministerul Educației. Grilele sunt…
Vezi articolul