Se caută jurați cu vârste între 14 și 18 ani: Pelicam – Festivalul internațional de film despre mediu și oameni caută trei tineri pentru a desemna câștigătorul Fresh Perspectives

914 vizualizări
Foto: Pelicam.ro
Trei tineri cu vârste între 14 și 18 ani sunt căutați pentru a forma juriul uneia dintre categoriile Pelicam – Festivalul internațional de film despre mediu și oameni, aflat la a 10-a ediție și care se va desfășura online în perioada 15-24 octombrie.

Sunt căutați trei tineri care vor forma juriul Fresh Perspectives, secțiune care prezintă “documentare ce propun soluții alternative pentru un viitor durabil sau oferă o abordare diferită a problemelor de mediu”.

În această categorie, anul acesta sunt înscrise șase filme, iar unul dintre ele va primi Trofeul Fresh Perspectives și un premiu de 1000 de euro.

Persoanele interesate pot transmite la adresa benjamin@pelicam.ro, până pe 4 octombrie, un mail prin care să se prezinte și să explice, sumar, de ce doresc să facă parte din juriu.

Pelicam este un festival organizat de Asociația Les Herbes Folles, înființat în 2012. Evenimentul se prezintă ca singurul festival internațional de film din România dedicat mediului înconjurător, scopul fiind acela de a populariza tema mediului și de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a publicului larg față de această temă. Festivalul include o Competiție internațională, secțiunea Fresh Perspectives și o serie de secțiuni în afara competiției – Detalii pe site-ul evenimentului.

Lista filmelor aflate în competiție pentru Trofeul Pelicam (în valoare de 2.000 de euro)
  • The white cube (Olanda, 2020)
  • Current sea (Cambogia, 2020)
  • Once upon a time în Venezuela (Venezuela, 2020)
  • Lords of Water (Franța, 2019)
  • The troublemaker (UK, 2020)
Lista filmelor aflate în competiție pentru Fresh Perspectives (premiu în valoare de 1.000 de euro)
  • Food for change (Franța, 2019)
  • Home of snails (Spania, 2020)
  • The people vs Agent Orange (SUA, Franța, 2020)
  • Making a mountain (Danemarca, 2020)
  • Bread, an everyday miracle (Austria, Germania, 2020)
  • We the power (Olanda, Germania, Belgia, Spania, UK, USA, 2021)

Fiecare film din cadrul festivalului va putea fi văzut online, la o oră programată, iar programul va fi anunțat în curând. Majoritatea proiecțiilor va fi însoțită la final de discuții sau dezbateri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, după vizita de stat în Estonia: Avem provocări similare în ceea ce privește cariera didactică și nevoia de a atrage mai mulți profesioniști în zona științelor sau în ceea ce privește învățarea lecțiilor bune din pandemie privitoare la digitalizare

Avem provocări similare în ceea ce privește cariera didactică și nevoia de a atrage mai mulți profesioniști în zona științelor sau în ceea ce privește învățarea lecțiilor bune din pandemie…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu îl felicită pe Patriarhul Daniel pentru implicarea în educație și societate. Tot azi, Sfântul Sinod prezidat de patriarh a criticat planurile privind educația sexuală în școli, promovate de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu îl felicită, joi, pe Patriarhul Daniel, de ziua acestuia, pentru “activitatea susținută în spațiul educațional și social (…) contribuind la promovarea valorilor creștine în societatea românească”. Mesajul…
Vezi articolul

VIDEO Ludovic Orban: Avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online/Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline

Anul școlar și anul universitar se vor finaliza, iar examenele vor fi susținute, la fel și admiterea, anunță premierul Ludovic Orban, potrivit digi24.ro. Șeful Executivului a declarat că există mai…
Vezi articolul