Secretarul de stat Florian Lixandru a fost eliberat, la cerere, din funcția din Ministerul Educației: propunerea lui Dăncilă de ministru, refuzată de baronii lui Dragnea

6.406 vizualizări
Foto: Facebook Florian Lixandru
Florian Lixandru a eliberat, la cerere, funcția de secretar de stat pe preuniversitar pe care a ocupat-o în Ministerul Educației din martie 2018 și până în prezent. Decizia privind plecarea lui Lixandru din Minister, semnată de premierul Ludovic Orban, a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, 11 noiembrie.
  • Eliberarea din funcție, la cerere, a lui Lixandru, vine la 3 zile după ce secretarii de stat Ioan Ștefan Groza și Petru Andea, tot din Ministerul Educației, au fost dați afară de premierul Orban.
  • Tot la finalul săptămânii trecute, Dănuț Ghican a fost schimbat din funcția de secretar general al Ministerului Educației, cu Ioana Lazăr, și a fost demis și subsecretarul de stat din Educație Bogdan-Cezar Alexandru.
Decizia privind eliberarea lui Florian Lixandru din funcția de secretar de stat, publicată în Monitorul Oficial

Susținător puternic, pe rând, atât al monopolizării editării manualelor inițiate de Liviu Pop, cât și al cumpărării de manuale prin licitație în mandatul Ecaterinei Andronescu, Lixandru a fost cunoscut, succesiv, ca “omul lui Liviu Pop”, “protejatul Ecaterinei Andronescu”, apropiat și susținut de Gabriela Firea, pentru ca apoi să se întoarcă la sprijinul lui Andronescu.

Secretarul de stat Florian Lixandru a fost cel propus de Viorica Dăncilă, în partid, să ocupe funcția de ministru al Educației, după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu. Lixandru nu a fost acceptat, însă, în celebra ședință de CEX a PSD în care baronii locali din aripa Dragnea au respins, în premieră, pe linie toate propunerile făcute de premierul Dăncilă pe educație.

Propunerea ca Lixandru să fie ministru a fost primită cu ostilitate de baronii social-democrați, care au reproșat că acesta este lipsit de voință proprie, că nu s-a implicat până acum în niciun proiect concret și că a fost complet la dispoziția oricărui ministru, conform surselor Edupedu.ro. La finalul acelei ședințe din 23 august 2019, Șerban Valeca a devenit propunerea PSD pentru Educație, însă a fost respins apoi de Klaus Iohannis.

Lixandru este cel care a inițiat eliminarea obligativității ca lucrările de BAC și Evaluare Națională să fie corectate încrucișat între județe (detalii aici).

“Persoană foarte volatilă”, care s-a declarat mereu un sprijin pentru ministrul în funcție, Lixandru a fost secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar din martie 2018 și până în prezent.

A fost inspectorul școlar general pe București în perioada 2015 – 2018, după ce anterior fusese inspector adjunct. A fost director al Școlii gimnaziale “Titu Maiorescu” din București, în 2009-2012. Este licențiat în contabilitate și informatică de gestiune la ASE București, iar în 2016 a obținut o diplomă în domeniul “Securitate și bună guvernare” de la Colegiul Național de Apărare. Vezi aici CV-ul lui Florian Lixandru

Tot Lixandru este cel care a semnat procedura privind desfășurarea examenului de titularizare 2019, care a prevăzut posibilitatea de a te retrage din examenul de titularizare, din motive personale sau medicale, fără nicio repercusiune (detalii aici).

Citește și:

 

 

 

 

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PLUS îi cere lui Klaus Iohannis să nu promulge modificările la Legea educației, dacă este „un președinte curajos”: „Crearea unor funcţii eterne de rector reprezintă o formă de dictatură în universităţi”

PLUS îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge modificarea legii educației naționale adoptată luni de Senat, care elimină orice limitare a mandatelor de rectori. “Doar în anii comunismului rectorii…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Alți trei elevi de la Colegiul Gheorghe Lazăr au fost depistați cu meningococi, după moartea colegei lor, arată Ministerul Sănătății care a dezinformat public în urmă cu două zile

Trei elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București au fost depistați de către Direcția de Sănătate Publică drept purtători de tulpini meningococice, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății…
Vezi articolul