Senatul a adoptat inițiativa USR de organizare de clase de acomodare pentru elevii români care se întorc din străinătate

512 vizualizări
Foto: © Larisa Shpineva | Dreamstime.com
USR anunță într-un comunicat de presă că inițiativa de sprijinire a copiilor care se întorc din Diaspora a trecut de Senat, scrie G4Media.ro.

„Senatul a adoptat inițiativa deputatei USR Oana Țoiu de organizare de clase de acomodare pentru elevii români care se întorc din străinătate. Copiii care revin din Diaspora vor beneficia de cursuri de limbă, cultură și civilizație română, în paralel cu orele de curs obligatorii, pentru a se integra în sistemul de educație din România” se precizează în informarea USR.

Inițiativa prevede pregătirea profesorilor și a psihopedagogilor pentru a răspunde nevoilor specifice ale acestora, precum și obligativitatea unităților de învățământ cu un număr mai mare de cinci elevi anterior școlarizați în străinătate de a elabora un plan pentru sprijinirea integrării acestora, prin crearea unui pachet de acțiuni de asistență, consiliere psihopedagogică dedicată elevilor, ateliere, tabere și alte activități extracurriculare.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Larisa Shpineva | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În niciun caz nu este finalul valului patru, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Activitățile care au legătură cu mersul la școală „vor conduce la creşterea riscului de infectare”

Reînceperea şcolii ar putea genera creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, este de părere Valeriu Gheorghiță, Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, informează…
Vezi articolul