Sesiune suplimentară a Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții claselor a VIII-a, anunțată de ministrul Educației / Repartizarea computerizată a elevilor – la finalul lui iulie

11.640 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naționale, care va fi organizată pentru copiii care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, citat de Agerpres.

“Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat, au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an; este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul.

El a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare “este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu. 

Photo 182817624 © Arrowsmith2Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comentarii
  1. Dacă chiar i-ar respecta măcar pe elevi asa cum se lauda (ca pe profesori și asa nu da doi bani), domnul ministru nu ar da evaluare naționala elevilor de claseoe2, 4,6 după ce 4 săptămâni și jumătate i-a ținut în vacanta forțată.

    1. Nu vrem evaluarea. Boicotam aceste evaluari. Sunt cel mai meschin lucru vazut vreodata. Eu voi refuza sa fac parte din comisie. Si v-asteapta multi ca mine. Abia astept sa va faceti de tot ra..hatul.

  2. Vad ca doar pentru cei de a 8 se usureaza tot mai mult examenul….. Eu zic sa le dati la toti 10 si sa se bata pe asa zisele licee bune. Despre cei de a 12 vad ca nu prea se vorbeste…. Cred ca asociatia asta miraculoasa a parintilor au interese comune si copii in clasa a 8 ca prea se zbat saracii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

UPDATE Cursurile vor fi suspendate în tot Bucureştiul vineri, pe 31 mai şi doar în şcolile de pe traseul Papei Francisc, joi 30 mai, anunţă primarul Gabriela Firea şi inspectorul şcolar general

Cursurile liceelor, şcolilor şi grădiniţelor aflate pe o rază de 1-2 km, pe traseul vizitei Papei Francisc vor fi suspendate joi 31 mai, a anunţat Gabriela Firea. Aceasta a declarat…
Vezi articolul