Sesiune suplimentară a Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții claselor a VIII-a, anunțată de ministrul Educației / Repartizarea computerizată a elevilor – la finalul lui iulie

11.714 vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naționale, care va fi organizată pentru copiii care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, citat de Agerpres.

“Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat, au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an; este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul.

El a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare “este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu. 

Photo 182817624 © Arrowsmith2Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Dacă chiar i-ar respecta măcar pe elevi asa cum se lauda (ca pe profesori și asa nu da doi bani), domnul ministru nu ar da evaluare naționala elevilor de claseoe2, 4,6 după ce 4 săptămâni și jumătate i-a ținut în vacanta forțată.

    1. Nu vrem evaluarea. Boicotam aceste evaluari. Sunt cel mai meschin lucru vazut vreodata. Eu voi refuza sa fac parte din comisie. Si v-asteapta multi ca mine. Abia astept sa va faceti de tot ra..hatul.

  2. Vad ca doar pentru cei de a 8 se usureaza tot mai mult examenul….. Eu zic sa le dati la toti 10 si sa se bata pe asa zisele licee bune. Despre cei de a 12 vad ca nu prea se vorbeste…. Cred ca asociatia asta miraculoasa a parintilor au interese comune si copii in clasa a 8 ca prea se zbat saracii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2023 în Iași: A crescut cu 15% numărul celor care iau măcar 5, față de simularea din ianuarie / Se menține decalajul la Matematică între urban și rural de 40%

Elevii care au promovat ambele probe la simularea examenului de Evaluare Națională din luna martie 2023 reprezintă 55.18% din totalul celor 7579 de elevi care le-au susținut, cu 15.60% peste…
Vezi articolul