Sesiuni educaționale, evenimente interactive și expoziții de tehnologie pentru elevi, studenți și profesori la Poli International Fest, dedicat studiilor inginerești în limbi străine, în perioada 5-6 martie

261 de vizualizări
Universitatea Politehnica București / Foto: Facebook Universitatea Politehnica din Bucuresti
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) va organiza, în zilele de 5 și 6 martie, în campusul instituției de învățământ superior, prima ediție a evenimentului International Fest 2025, un festival dedicat studiilor inginerești în limbi străine, diversității culturale și parteneriatelor internaționale, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va reuni elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai comunității academice, diplomatice și de afaceri din toată lumea, „pentru a celebra multiculturalismul, schimbul de idei și dezvoltarea globală”.

„Într-o eră a globalizării, evenimentele de acest tip sunt esențiale pentru promovarea diversității, schimbului de cunoștințe și consolidarea colaborărilor internaționale. Participanții nu doar că vor învăța despre culturile lumii, dar vor explora și modalitățile prin care educația globală le poate deschide oportunități profesionale pe plan internațional. Ne dorim ca acest festival să fie o punte de legătură între viitorii lideri ai lumii și comunitatea academică din România, o oportunitate pentru toți de a contribui activ la formarea unui viitor sustenabil și inovativ”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, citat în comunicat.

Prima ediție International Fest aduce în prim-plan parteneriatele academice dintre Franța și România, oportunitățile de mobilitate internațională și bogăția patrimoniului cultural francez, marcând și un moment aniversar deosebit – Centenarul Institutului Francez din România, mai este menționat în comunicat.

International Fest 2025 este dedicat atât studenților din România, cât și publicului interesat de schimburi culturale și educaționale.

Peste 15 ambasade și institute culturale vor fi reprezentate prin standuri interactive și expoziții dedicate care vor aduce în fața publicului tradiții, obiceiuri și gastronomie internațională.

De asemenea, peste 20 de corporații vor avea standuri de prezentare a celor mai interesante proiecte și produse tehnice, precum și a oportunităților internaționale pentru studenți.

Specialiști internaționali din domenii diverse vor susține sesiuni despre educația globală, carierele internaționale și tendințele tehnologice în 2025, cum ar fi provocările determinate de răspândirea pe cale largă a inteligenței artificiale sau dezbateri privind importanța sustenabilității.

De asemenea, vor fi prezenți profesioniști și reprezentanți a peste 20 de misiuni diplomatice din țara noastră, a instituțiilor educaționale de prestigiu din întreaga lume și ai mediului global de business.


Citește și:
Cele mai bune universități românești: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Politehnica București – Metarankingul Național 2024, clasamentul oficial publicat de Ministerul Educației și Cercetării
Universitatea Politehnica Timișoara își instruiește profesorii pentru integrarea inteligenței artificiale în procesul educațional / Rectorul UPT: Același lucru ar trebui să se întâmple și în mediul preuniversitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Subiecte și bareme de corectare Limba română Bacalaureat de toamnă 2024, publicate de Ministerul Educației: eseu de 400 de cuvinte despre poezia lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu, la uman. Bacovia și Eminescu – la real

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura română – Bacalaureat de toamnă 2024 au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro. Documentele…
Vezi articolul

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul