Setul 6 al testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 va fi publicat luni, 12 aprilie / Descarcă toate seturile de teste de antrenament publicate până acum

53.724 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 vor fi publicate luni, 12 aprilie. Este vorba despre setul 6 de teste de antrenament pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a. Odată cu vacanța din jurul Paștelui Catolic, Ministerul Educației a oprit lansarea de noi teste.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, în fiecare dintre săptămânile următoare, deci în săptămânile 12-16 aprilie, 19-23 aprilie și 26-30 aprilie, până la vacanța de Paște Ortodox, Ministerul va publica din nou teste de antrenament.

“Ținând cont de sărbătorile pascale și de faptul că în săptămâna 05-09 este vacanță, următoarele teste de antrenament vor fi postate luni 12 aprilie 2021”, anunță Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care concepe testele de antrenament.

Testele de antrenament publicate până acum pentru Evaluarea Națională 2021, precum și baremele:
Testele de antrenament publicate până acum pentru Bacalaureat 2021, precum și baremele:

Instituția a lansat până acum 5 seturi de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, începând cu data de 22 februarie 2021. A oprit publicarea de noi teste la clasa a VIII-a în săptămâna în care elevii au susținut simularea Evaluării Naționale și, de asemenea, nu a publicat teste noi la clasa a XII-a în săptămâna simulărilor Bacalaureatului.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24 iunie, potrivit calendarului oficial.

Calendar Evaluarea Națională 2021
 • 07 – 11 iunie 2021           Înscrierea la evaluarea națională
 • 11 iunie 2021                   Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
 • 22 iunie 2021                  Limba și literatura română – probă scrisă
 • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
 • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendar BAC 2021
31 mai – 4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale

___

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comentarii
 1. La matematica sa existe mai mult spațiu in vederea rezolvării Subiectului III. Elevii nu au loc în acele câteva pătrățele. Nu faceți economie la hârtie! Degeaba puneți foi la finalul testului, copilul își va uita ideea pentru demonstrația problemei . LASATI SPATII GENEROASE, VA RUGAM!!!!!!!!

 2. Niste puturosi…
  1.Nu cred ca e niemeni catolic de acolo.
  2.Dupa ce ca ne dau un amarat de teste pe saptamna, mai le e si lene sa faca inca unul.
  Macar de-ar incepe sa posteze cate cinci…Aia de anul trecut de ce au primit atatea cand ei au stat mai putin in online si n-au avut de a face cu subiecte complet schimbate???
  RUSINE MAXIMA!
  Daca cinve de la CNPEE vede aceste mesaj, va rog sa luati masuri URGENTE!

 3. Orele remediale mai sunt plătite sau nu? Vad ca nu spune nimeni nimic despre plata lor…. Nu e specificata nicio dată nici în contractele semnate. Nu, cumva, e o cacealma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională 2021 – Mihai Bălună, profesor la Colegiul „Mihai Viteazul” din București, despre subiectele la Matematică: 10.00 nu va fi pe toate drumurile, dar bănuiesc că o să fie multe note în jur de 9.50. Sunt foarte bine calibrate

Subiectele de la Matematică pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut astăzi de rezolvat la Evaluarea Națională 2021 „sunt foarte bine calibrate, sunt întrebări gradate perfect, fără să…
Vezi articolul

Protestul #foaiagoală. Maria, elevă clasa a VIII-a: Lumea se plânge că tinerii nu merg la vot, dar ei de unde să știe cu cine să voteze dacă ei au învățat la istorie despre Decebal, nu despre ce s-a întâmplat în ultimii ani?

O elevă care spune că este în clasa a VIII-a și care a dat săptămâna trecută simularea examenului de Evaluare Națională 2019 ne-a trimis un mesaj în care explică susținerea…
Vezi articolul

BREAKING Până joi școlile sunt obligate să dea lista cu elevii și profesorii care participă la pregătire, precum și la Bac și Evaluarea Națională, în fiecare unitate, deși nu s-au făcut înscrierile. Măsurile pe care școlile sunt obligate să le ia din 2 iunie, publicate în Monitorul Oficial

În maximum 5 zile școlile trebuie să facă proceduri proprii, iar în două zile să dea Direcțiilor de Sănătate Publică lista cu profesorii, personalul și elevii care vor participa la…
Vezi articolul