Simulare Bac 2023. Subiectele pe care le-au primit elevii din județul Maramureș la proba de Limba română

37.216 vizualizări
Foto: captură – subiect
Elevii din județul Maramureș au susținut astăzi, 5 decembrie, proba scrisă la Limba și literatura română a simulării examenului de Bacalaureat 2023. Edupedu.ro a obținut subiectele pe care le-au avut aceștia de rezolvat. Elevii au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă cinstea contribuie sau nu la echilibrul unei comunități omenești.

La subiectul al II-lea, cerința a fost să comenteze textul „În fericire” de George Bacovia.

Subiectele date pentru proba de Limba română de luni, 5 decembrie, a simulării examenului de Bacalaureat 2023 din județul Maramureș:

Subiect Limba și literatura română – profilul umanist și profilul pedagogic

Barem Limba română – profilul umanist și profilul pedagogic

Subiect Limba română – profil real

Barem Limba română – profilul real

Marți, 6 decembrie, elevii din Maramureș susțin proba obligatorie a profilului, iar pe 7 decembrie are loc proba la alegere a profilului și a specializării.

În procedura de organizare se arată că timpul destinat elaborării unei lucrări pentru fiecare dintre probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat pentru absolvenții claselor a XII-a/a XIII-a seral/frecvență redusă este de 3 ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Potrivit documentului consultat, „probele din cadrul simulări începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectele multiplicate”.

Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesorul care predă la clasă, conform procedurii de organizare.

„Rezultatele obținute la simulările organizate la nivel județean nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, fiind comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, se arată în document.

Citește și:
Simulare BAC 2023. Elevii din județul Maramureș susțin luni, 5 decembrie, proba scrisă la Limba română. Șeful inspectoratului școlar: Vrem să vedem cum se organizează copiii. Notele nu se trec în catalog

1 comment
  1. Subiectul despre o comunitate umană în care echilibrul îl dă oamenii cinstiți, ar trebui dat și politicienilor care au acces în parlament dupa alegeri. Examen dat, cum dădeam pe vremuri in laboratorul de fizică, unde erau paravane din placaj ce despărțea fiecare elev. Erai doar tu cu tine însuți, foaia și pixul. Adio copiat sau o idee de urmat.
    Sănătate și sărbători fericite, tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului…
Vezi articolul