Simulare Evaluare Națională și BAC 2023. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii din județul Hunedoara la proba de Limba română

77.087 de vizualizări
Foto: captură simulare
Elevii claselor terminale din județul Hunedoara au susținut luni, 16 ianuarie, proba scrisă la Limba română din cadrul simulării județene a examenelor naționale (Evaluare Națională și BAC 2023). Edupedu.ro a obținut subiectele pe care le-au avut aceștia de rezolvat. Descarcă mai jos subiectele și baremele.

„Luni, 16 ianuarie 2023, 2753 de elevi de clasa a VIII-a din 70 de unități de învățământ și 1579 de elevi de clasa a XII-a din 24 de unități de învățământ hunedorene au susținut proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulărilor examenului de Evaluare Națională și ale examenului național de Bacalaureat”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

În comunicat se arată că, „conform Procedurii Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, organizarea simulărilor județene ale examenului de Evaluare Națională și ale examenului național de Bacalaureat este opțională pentru unitățile de învățământ la care procentul de promovabilitate înregistrat în anul școlar precedent pentru aceste examene a fost mai mare de 90%”.

Marți are loc proba scrisă la limba și literatura maternă (clasa a VIII-a și a XII-a).

Subiect Limba română – clasa a VIII-a

Barem Limba română – clasa a VIII-a

Subiect Limba română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară – clasa a VIII-a

Barem Limba română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară – clasa a VIII-a

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a

Subiect Limba și literatura română – profilul umanist și profilul pedagogic

Barem Limba română – profilul umanist și profilul pedagogic

Subiect Limba română – profil real

Barem Limba română – profilul real

Potrivit sursei citate, lucrările vor fi evaluate până la data de 27 ianuarie 2023, de către doi profesori evaluatori: „cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.”

„Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale nu se contestă și nu vor fi făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare” – ISJ Hunedoara.

La solicitarea scrisă a elevilor sau a părinților/tutorilor acestora, notele obținute de elevi la simulările naționale pot fi trecute în catalog.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like