SNSPA anunță “o nouă Alianță academică București-Chișinău”, împreună cu Universitatea de Stat și Academia de Administrație Publică din Republica Moldova

81 de vizualizări
Foto: SNSPA.ro
Reprezentanți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au avut, vineri, discuții cu reprezentanții Universității de Stat din Moldova (USM) și ai Academiei de Administrație Publică din Chișinău, pentru “consolidarea cooperării între cele trei instituții de învățământ superior”, anunță SNSPA într-un comunicat. Subiectele discuțiilor au ținut de “perspectivele colaborării în vederea constituirii unei noi Alianțe academice București-Chișinău (Aa.B-C)”.

Aceasta, potrivit comunicatului, are ca obiectiv principal “dezvoltarea capacității administrative și a resurselor umane, în vederea implementării de proiecte strategice, de cercetare și formare, cu finanțare europeană”.

Discuțiile au fost purtate de Iordan Gh. Bărbulescu, președintele Senatului SNSPA, rectorul SNSPA Remus Pricopie, rectorul USM Igor Șarov, rectorul AAPC Oleg Bălan, alături de prorectori, decani și cadre didactice.

Rectorul USM, Igor Șarov, este citat în comunicat:

  • „Alianța academică Chișinău-București între Universitatea de Stat din Moldova, Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Academia de Administrație Publică din Chișinău ne face încrezători în constituirea unor echipe mixte competente capabile să inițieze și să deruleze un șir de proiecte vitale pentru societatea românească din stânga Prutului: obținerea finanțărilor necesare pregătirii specialiștilor pentru a acoperi deficitul de cadre în administrația centrală și cea locală, elaborarea politicilor publice la standardele de calitate ale UE etc.”

Remus Pricopie a menționat, la rândul său, dorința ca prin noua alianță „(…) să creştem capacitatea de a candida împreună cu succes la instrumente de finanţare europene şi internaţionale, astfel încât să demarăm cât mai curând proiecte comune, finanţate de Uniunea Europeană, pentru a deschide noi oportunități tinerilor cercetători din Republica Moldova”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rol mai puternic pentru studenți în Alianțele de Universități europene, mai mult sprijin pentru mobilitate și mai multă digitalizare: poziția Alianței organizațiilor de studenți din România privind Spațiul European al Educației

Studenții trebuie să participe mai mult la guvernanța Alianțelor de Universități Europene, mobilitatea fizică trebuie să-și păstreze importanța, iar Monitorizarea libertății academice trebuie inclusă în raportările europene privind statul de…
Vezi articolul

IBM susține o Educație adaptată la era digitală

Ești pregătit să îți dezvolți competențele pentru joburile viitorului? Obține micro-certificări de tipul “open digital badges” în platforma gratuită de educație digitală pentru tinerii de 14-20 de ani. Profesorii o pot folosi la orele de dirigenție, tehnologie, informatică și TIC

IBM a dezvoltat platforma Open P-TECH pentru a oferi tinerilor din întreaga lume acces gratuit și flexibil la resurse educaționale care să îi conecteze cu adevărat la viitoarele locuri de…
Vezi articolul

Radiografia universităților, realizată de studenți: Planuri de învățământ neactualizate, care ignoră piața muncii. Propagandă politică prezentă, taxe ilegale și sesizare aproape imposibilă a abuzurilor

Planurile de învățământ oferite de facultăți nu sunt nici adaptate, nici actualizate la cerințele curente ale pieței muncii, acuză studenții, într-o radiografie pe larg a sistemului național de învățământ superior.…
Vezi articolul