SNSPA anunță “o nouă Alianță academică București-Chișinău”, împreună cu Universitatea de Stat și Academia de Administrație Publică din Republica Moldova

81 de vizualizări
Foto: SNSPA.ro
Reprezentanți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au avut, vineri, discuții cu reprezentanții Universității de Stat din Moldova (USM) și ai Academiei de Administrație Publică din Chișinău, pentru “consolidarea cooperării între cele trei instituții de învățământ superior”, anunță SNSPA într-un comunicat. Subiectele discuțiilor au ținut de “perspectivele colaborării în vederea constituirii unei noi Alianțe academice București-Chișinău (Aa.B-C)”.

Aceasta, potrivit comunicatului, are ca obiectiv principal “dezvoltarea capacității administrative și a resurselor umane, în vederea implementării de proiecte strategice, de cercetare și formare, cu finanțare europeană”.

Discuțiile au fost purtate de Iordan Gh. Bărbulescu, președintele Senatului SNSPA, rectorul SNSPA Remus Pricopie, rectorul USM Igor Șarov, rectorul AAPC Oleg Bălan, alături de prorectori, decani și cadre didactice.

Rectorul USM, Igor Șarov, este citat în comunicat:

  • „Alianța academică Chișinău-București între Universitatea de Stat din Moldova, Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Academia de Administrație Publică din Chișinău ne face încrezători în constituirea unor echipe mixte competente capabile să inițieze și să deruleze un șir de proiecte vitale pentru societatea românească din stânga Prutului: obținerea finanțărilor necesare pregătirii specialiștilor pentru a acoperi deficitul de cadre în administrația centrală și cea locală, elaborarea politicilor publice la standardele de calitate ale UE etc.”

Remus Pricopie a menționat, la rândul său, dorința ca prin noua alianță „(…) să creştem capacitatea de a candida împreună cu succes la instrumente de finanţare europene şi internaţionale, astfel încât să demarăm cât mai curând proiecte comune, finanţate de Uniunea Europeană, pentru a deschide noi oportunități tinerilor cercetători din Republica Moldova”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții să poată contesta evaluările orale, să fie eliminat pragul minim de pagini pentru suportul de curs, să fie reglementată utilizarea resurselor electronice și a inteligenței artificiale în universitate – propunerile alianței organizațiilor studențești ANOSR pentru noul Cod al drepturilor studentului

Mobilitatea studenților, evaluarea lor, suporturile de curs, resursele electronice și utilizarea inteligenței artificiale în activitatea academică se numără printre temele atinse în propunerile de actualizare a drepturilor studenților, înaintate de…
Vezi articolul

Cătălin Drulă, președintele USR: Lucian Bode a plagiat. Așteptăm demisia din Guvern / Cristian Ghinea: Coordonatorul tezei, Adrian Ivan, continuă să aibă job și la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european

Cătălin Drulă, președintele USR, cere demisia de urgență a ministrului Lucian Bode, în afacerea plagiatului, sau revocarea acestuia din fruntea Ministerului de Interne, după ce comisia de etică a Universității…
Vezi articolul

OFICIAL Prevederea ca rectorii să poată rămâne în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare a fost eliminată din Metodologia alegerilor universitare. Nicio limitare explicită nu a fost pusă în loc

O prevedere din proiectul Metodologiei pentru alegerea structurilor și funcțiilor de conducere din universități, ce permitea ca rectorii să rămână în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare,…
Vezi articolul