SNSPA anunță că rectorul Remus Pricopie a efectuat o vizită la Central European University, în Viena

116 vizualizări
Vizita CEU / Foto: SNSPA
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a efectuat o vizită la Viena, la Central European University (CEU), în perioada 9-10 ianuarie 2023, anunță instituția de învățământ superior.

Ambele universități fac parte din alianța CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alături de alte opt instituții de învățământ superior din Europa.

“În prima parte a vizitei, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ședinta de debut pentru stabilirea noilor activități care vor fi demarate în cadrul componentei de cercetare, dezvoltată de membrii consorțiului european CIVICA”, se arată în comunicatul remis de SNSPA.

“Momentul central al vizitei l-a constituit întâlnirea cu prof. univ. dr. Shalini Randeria, rector și președinte al CEU. Întâlnirea dintre cei doi rectori a avut drept scop consolidarea legăturilor existente între SNSPA și CEU, membre ale CIVICA, dar și ale Open Society University Network (OSUN), o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, co-fondată de CEU. Astfel, au fost stabilite viitoarele direcții de acțiune pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două universități: creșterea numărului de cursuri comune, deschise pentru studenții și studentele din SNSPA și CEU, continuarea mobilităților de studii și de predare, crearea unor proiecte de cercetare comune”, anunță SNSPA.

Amintim că Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a făcut parte din primul val de trei universități românești declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene. CIVICA a fost selectat în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot. De la înființarea sa de către opt universități europene de științe sociale de top, CIVICA a reușit să dezvolte un campus interuniversitar cu adevărat european, însumând un număr total de 72.000 de studenți și 13.000 de cadre didactice. Pe 27 iulie 2022, Comisia Europeană a anunţat că CIVICA a fost selectată şi va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activității, se arată în comunicat.

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale reunește, în prezent, zece instituții în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Austria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

DOCUMENT Descarcă de aici comunicatul integral al SNSPA:

Citește și:
Al doilea val al universităților europene: 7 universități din România au fost selectate de Comisia Europeană să formeze universități europene
Trei universități din România au fost declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene: SNSPA, Universitatea din București și Universitatea de Construcții
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a devenit parte a alianței universitare EUTOPIA, una dintre câștigătoarele competiției Inițiativa Universităților Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse de peste 2.000 de lei. Start la înscrieri la masterat didactic pentru domeniile: Educație fizică și sport, Fizică, Biologie, Chimie și Geografie la Universitatea de Vest din Timișoara (P)

La Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD), în colaborare cu Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie, Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea…
Vezi articolul