Soluția Universității Tehnice din Iași pentru începerea anului academic: studenții vin eșalonat în amfiteatre și laboratoare, dar numai aplicațiile de laborator se desfășoară on-site

451 de vizualizări
Sursa: Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi
Studenții Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași vor veni la cursuri într-un sistem complex, în care elevii din anul I – licență și o parte dintre studenții de la Arhitectură vor veni pe tot parcursul anului în amfiteatre și laboratoare, iar majoritatea celorlalți trebuie să participe la ore on-site din semestrul al II-lea, potrivit unei decizii luate miercuri de senatul instituției. Pe de altă parte, același comunicat arată că doar activitățile de laborator se vor desfășura on-site, celelalte activități didactice urmând să se desfășoare online.

Un comunicat al Universității prezintă cum se vor desfășura activitățile didactice la “Politehnica ieșeană”, în condițiile epidemiei Covid-19:

  • În primul semestru al noului an universitar vor veni la Iași pentru a desfășura activități didactice onsite (în amfiteatrele și laboratoarele universității) studenții tuturor facultăților proaspăt înmatriculați în anul I licență, toți studenții din anul al II-lea și studenții din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Aceștia vor continua activitatea didactică în același regim pentru toată durata anului universitar.
  • Ceilalți vor desfășura activități didactice exclusiv online în primul semestru.
  • În semestrul al II-lea, studenții din anul al II-lea, de la licență, care au fost în primul semestru la Iași pentru a desfășura activități onsite, se vor muta cu activitatea în online.
  • Tot în semestrul al II-lea, la Iași vor veni și studenții din anii al III-lea și al IV-lea, cât și cei din anul al V-lea de la Facultatea de Arhitectură. Aceștia se vor alătura studenților din anul I și celor din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” până la finalul anului universitar.
  • La master se va începe tot în etape: în semestrul I vor învăța la Iași, onsite, în amfiteatrele și laboratoarele celor 11 facultăți, doar studenții înmatriculați în primul an al studiilor de masterat, în timp ce studenții din anul al II-lea vor studia în același regim din semestrul al II-lea. În primul semestru, studenții din anul al II-lea de master vor desfășura activități doar în sistem online.
  • Doctoranzii își vor desfășura activitatea la sediul facultăților, fizic, pe toată durata anului universitar.

Rectorul TUIASI, Dan Cascaval:

  • Indiferent dacă studenții vor fi sau nu prezenți fizic în campusul didactic, cursurile, seminariile și proiectele se vor desfășura online, doar aplicațiile de laborator fiind prevăzute onsite pentru studenții prezenți. Aș fi dorit să pun educația pe primul loc și să nu conteze nimic altceva, însă acum vorbim despre viață, la modul cel mai strict și concret, și nu cred că vreunul dintre noi se poate juca cu viața lui și a celor din jur”.
  • „Suntem perfect conștienți de riscuri și încercăm să le ținem cât mai departe de noi, de tot ceea ce înseamnă universitatea noastră. (…) Este esențial ca studenții să cunoască universitatea în mod real, nu virtual (cei din anii I licență și master), pentru ca apoi să capete încredere în universitate în ceilalți ani de studiu.”
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor cere Guvernului să amâne aprobarea bugetului de stat pe 2019 și acuză probleme în stabilirea costului standard per elev

Consiliul Elevilor cere amânarea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, acuzând numeroase probleme în funcționarea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar (CNFIP) – forul care trebuie să stabilească costul…
Vezi articolul