Sondaj: Studenții români, mai aproape de credințele religioase decât de teoria evoluției

1.266 de vizualizări
locuri în cămine - Studenția online
Foto: Pexels.com
Studenții români se poziționează spre finalul unui clasament european în ceea ce privește cunoștințele legate de teoria evoluției și acceptarea ei și spre fruntea clasamentului în asocierea cu credințele religioase, arată un studiu citat de revista Sinteza, preluată de G4Media.ro.

Un grup internațional de cercetători din Europa, a analizat rezultatele unui sondaj efectuat pe 9.200 de studenți de anul I din 26 de țări europene, printre care și România. Articolul a fost publicat în acest an, în jurnalul internațional de prestigiu Evolution: Education and Outreach și poate fi consultat aici. Aceștia au evaluat gradul de acceptare al teoriei evoluției vieții în raport cu mai mulți factori, printre care cunoștințele teoretice legate de evoluționism și credințele religioase.

O concluzie generală la care s-a ajuns a fost că studenții din anul I acceptă teoria evoluției dar au lipsuri substanțiale în ceea ce înseamnă înțelegerea proceselor și cunoștințele legate de evoluție. În rândul țărilor europene, România se află pe locul 22 din 26, în ceea ce privește acceptarea teoriei evoluției. Între Serbia și Slovacia. Cel mai mare grad de acceptare a fost înregistrat în Finlanda și cel mai mic în Bosnia și Herțegovina.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

4 comments
  1. daca se fac 12 ani plus pregatitoare RELIGIA la ce te astepti, de la elevi ?
    unde se mai studiaza teoria evolutiei, unii cred ca pamantul e plat

  2. Pai nu cumva la scoala romaneasca li se cerea sa invete comentarii pe de rost? Adica crede si nu cerceta! Deci e normal sa fie mai departe de teoria evolutiei, in care trebuie in continuu cercetari si intrebari!
    Cum ii inveti, asa ii ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Miza blocării doctoratelor de la publicare – Finanţări de peste 240 milioane de lei pe an, indemnizaţie de 50% din salariul minim brut pe lună / Plus: restituirea banilor în instanță, dacă sporul este primit în urma unui doctorat plagiat

Universităţile au primit în anul 2018 finanţări pentru granturi doctorale de peste 240 milioane de lei, potrivit raportului Consiliului pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS). Publicarea tuturor tezelor de doctorat, anunțată…
Vezi articolul