Sorin Cîmpeanu, despre oferirea de mărțișoare cu mănuși sugerată de ministrul Sănătății: Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Este o exagerare și Ministerul nu susține niciun fel de exagerare

4.576 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă elevii vor putea oferi flori sau mărțișoare doar cu mănuși, așa cum a sugerat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. “Nu am fost informați, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare cu titlu de obligație”, a precizat Cîmpeanu, la Digi 24. Oficialul a adăugat că purtarea mănușilor pentru a putea oferi mărțișoare este “o exagerare”, iar “Ministerul Educației nu susține niciun fel de exagerare”.

Declarațiile integrale ale lui Sorin Cîmpeanu, cu privire la sfatul public dat de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, ca elevii să dea mărțișoare cu mănuși:

 • “Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației.
 • Am îndemnat la maximă prudență și la respectarea tuturor regulilor, în așa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau a oferi un mărțișor, să nu se transforme într-o interacțiune care să faciliteze transmiterea virusului.
 • Despre purtarea mănușilor în timp ce oferi mărțișorul nu am nicio competență să mă pronunț, pentru că excede competențele Ministerului Educației. Sunt de natură epidemiologică aceste recomandări, nu am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta așteptăm cu interes. Nu am auzit, nu am fost informați, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare cu titlu de obligație.
 • Digi 24: Deci pot oferi mărțișoare sau flori?
 • Sorin Cîmpeanu: Mulți dintre noi suntem părinți. Mulți dintre noi am avut copiii clasa I, clasa a II-a și am văzut ce înseamnă să fabrice mărțișoare cu propriile mâini și bucuria de a le oferi învățătoarelor. Nu cred că există vreo autoritate în statul român care să reușească să interzică acest lucru. Este, așa cum am spus și ați repetat și dvs, o exagerare. Ministerul Educației nu susține niciun fel de exagerare“.
Citește și:
Mărțișoare la școală de 1 Martie, replica ministrului Sănătății: Poate dacă poartă mănuși, cred că ar putea să facă gestul acesta

2 comments
 1. Ba susține exagerări și Ministerul Educati.
  A aduce elevii la scoala în scenariul rosu, a da examene usoare, dar numai ca să le dai, a minimiza efortul dascălilor de a face scoala online de calitate și cu vigilenta sporita, deja sunt exagerări crase și o încăpățânare înrudita cu bătaia de joc.

 2. Exagerare e cand spune el ca scoala e un mediu sigur pentru elevi si cadre didactice, ca sunt doar 45 de infectari intr-o zi! Ce idiot poate sa creada ca in scoala romaneasca sunt doar 45 de infectari dovedite?????
  Si asta cu martisoarele e coliva de pe tort! Grija lui era sa nu ramana cadrele didactice fara martisor! Ce gretos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un adolescent din Spania, primul caz clinic din lume de dependență de jocul Fortnite / Din obsesia pentru joc, acesta a respins interacțiunile umane și avea un program de somn foarte decalat, pentru care a fost spitalizat două luni

Un minor spaniol a devenit primul caz cunoscut în lume de spitalizare timp de două luni pentru dependenţă gravă de jocul video Fortnite, după ce adolescentul a început să manifeste…
Vezi articolul