Sorin Cîmpeanu: Din ce am înțeles, tulpina Omicron seamănă din ce în ce mai mult cu o gripă normală

6.880 de vizualizări
Foto: www.scientificanimations.com / CC BY-SA 4.0)
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară la Digi24 că apreciază opinia Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și a Ministerului Sănătății care au susținut că nu e cazul închiderii școlilor în contextul noului val Covid, scrie G4Media.ro.

”Siguranță totală nu există, dar apreciez că INSP și ministerul Sănătăți au spus că nu sunt motive să se închidă școlile. Merg pe opinia MS care a spus că nu e necesară închiderea școlilor. Dacă se va ajunge la decizia trecerii în online, trebuie să se țină cont de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spital”, a spus Cîmpeanu.

El este optimist în ce privește noua tulpină, explicând că din datele pe care le are simptomele sunt mult mai ușoare decât cele provocate de varianta Delta:

”Din ce am înțeles, tulpina Omicron seamănă din ce în ce mai mult cu o gripă normală și la copii”, a mai spus Cîmpeanu.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

5 comentarii
 1. Ministrul invatamantului se pliaza pe tendintele majoritatii, iar majoritatea nu vrea restrictii, scoala online si certificat verde. Nu poate spune ca nu e de acord si cu vaccinul pentru ca si-ar pierde scaunul. De fapt si de drept, toate aceste masuri sunt pro infectare, in speranta ca vom ajunge la imunitatea de turma. Dansul nu poate sau nu vrea sa inteleaga ca imunitatea de turma, pentru un virus precum Covid-19, este practic imposibilă. Pe scurt, cu voie sau fara de voie, domnii Cimpeanu si Rafila sunt doi criminali ridicati in fotoliile unor mari functii de conducere, din care isi etaleaza, cu poftă, atât mândria autosuficientă cât și prostia mizerabilă.

 2. Dumneavoastra si politrucii rafila si INSP nu ati inteles prea bine, eu cred ca sunteti rau intentionati. Avem un roman profesor in America, poate il întrebați si pe dansul in caz contrar valul 4 se va repeta.

 3. Incredibil! Domnul Campenu are acum Competente MEDICALE??? Inseamna ca a invatat ceva anul acesta daca acum ne spune detalii despre tulpina Omicron, despre virusul gripal, si despre modul in care acestea se manifesta!

  Poate mai bine ii sufla doamnei de la presedentie ca Saptamana Altfel nu se mai tine anul acesta!

  Liste cu clasele inchise mai publica inspectoratele? Ministerul mai spune cati profesori si cati elevi sunt infectati? Sau stam degeaba se speram sa ne sara valul si de data asta?

  Din pacate vacanta nu mai e curand sa mai “lipim” o saptamana, si va trebui ca domnul Campeanu sa apeleze la online!!!! Fiindca valul vine mai repede decat se astepta si nu va tine cateva zile…. ci vrei cateva saptamani bune!!!

  De teste era nevoie ACUM cand sunt multe cazuri… nu in ultima saptamana de scoala din decembrie inainte de vacanta!!!! Dar daca nu sunt teste nici canuri nu sunt in scoli nu????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Inspectoratele școlare vor fi obligate să le ceară primăriilor spații pentru elevi, acolo unde școlile nu au suficiente clase pentru a respecta normele de siguranță. Modificări la Definitivat 2021, pentru obținerea Gradelor I și II și la acreditarea școlilor – Proiect de OUG

Inspectoratele școlare vor fi obligate să le ceară primăriilor spații adecvate în care copiii să învețe în condițiile sanitare impuse de pandemie. Prevederea face parte din proiectul de Ordonanță de…
Vezi articolul

Ministerul Sănătății: Elevilor nu li se mai măsoară temperatura când vin la școală, metoda este ineficientă. Triajul zilnic va fi făcut acasă de către părinți / Doar 2% din populația României are anticorpi de COVID-19

Nu se va mai măsura temperatura elevilor la intrarea la cursuri, din toamnă, a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la dezbatertea despre începutul anului școlar organizată…
Vezi articolul

Mărturia unei profesoare, despre învățământul artistic: Ne târâm în aceeași mocirlă de 30 de ani, iar absolvenții liceelor de artă au un singur țel – să plece din țară

Învățământul artistic funcționează cu programe școlare “din anii ’70, puțin periate pe alocuri, doar la unele specialități”, cu 
reguli ale olimpiadelor “viciate de diverse interese mai mari sau mai mici”,…
Vezi articolul