Sorin Cîmpeanu, mesaj către profesorii și elevii din România, despre copiii refugiați din Ucraina: Trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale

988 de vizualizări
Ministrul Educației a fost într-o școală din Capitală, în care învață copii din Ucraina și s-a întâlnit cu mai mulți elevi care au statut de audienți la noi în țară – adică pot participa la cursuri, dar nu sunt înscriși ca elevi, ci au cataloage provizorii. Într-o postare pe Facebook, Cîmpeanu are un mesaj pentru toți elevii și profesorii din România, unul care îndeamnă la “eforturi comune“ și la încercarea de a le “oferi șansa unei vieți normale“ refugiaților.

Oficialul spune că s-a întâlnit cu o elevă ucraineancă care “își dorește să învețe și să-și facă prieteni printre colegi“.

“Am vorbit astăzi cu Veronica, o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o școală din București. Se bucură că poate să meargă la școală. Își dorește să învețe, își dorește să-și facă prieteni printre colegi.

Foto: Sorin Cimpeanu/Facebook.com

Întreprindem toate demersurile necesare pentru ca școala din România să fie deschisă pentru ea și pentru toți copiii care ajung în țara noastră pentru a se salva din calea războiului“, scrie Sorin Cîmpeanu.

Foto: Sorin Cimpeanu/Facebook.com

“Acești copii au dreptul la educație, au dreptul de a se putea bucura de tot ceea ce învață, au dreptul de a simți căldura colegilor și de a beneficia de dăruirea profesorilor în condiții de normalitate.

Datoria noastră, inclusiv datoria morală, este să-i protejăm, să le asigurăm condițiile necesare pentru a putea învăța, să-i ajutăm să depășească traumele prin care au trecut. Războiul distruge vieți și destine, iar copiii nu se pot apăra singuri. Au nevoie de liniște, de siguranță, de părinții lor și, nu în ultimul rând, de școală.

Mesajul meu, în calitate de ministru al educației, este pentru toți elevii și cadrele didactice din România: trebuie să depunem eforturi comune, împreună, pentru a-i ajuta pe copiii care fug din calea războiului, trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale.

Mâine mă voi întâlni cu un grup de profesori din Ucraina și România, implicați în educația acestor copii“, încheie acesta.

Amintim că Edupedu.ro a scris marți că peste 600 de copii ucraineni au fost înscriși cu statut de audienți la școlile și grădinițele din România, după cum a declarat secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru: „Datele sunt în continuă dinamică. Începând din această săptămână, centralizam datele vinerea pentru săptămâna încheiată”.


4 comentarii
  1. Asa e domnule ministru.
    Cea mai buna ‘femeie ‘in viata aceasta este politica !Sunt norocoasa ca ,politica ,in limba romana este de genul feminin!altfel mi ar fi fost greu sa ma exprim si sa exprim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Testarea elevilor nu se mai face luni și joi săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, anunță Ministerul Educației, care precizează pentru prima dată după contrele publice: Cîmpeanu și Arafat sunt „în permanentă legătură”

Testarea elevilor și copiilor de grădiniță nu se mai face luni și joi, săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, potrivit…
Vezi articolul

Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului…
Vezi articolul

Fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani, una dintre măsurile discutate de Guvern – Surse G4Media. Carantina de noapte în weekend se aplică de la incidența de 6 la mie, accesul la restaurantele din malluri doar cu certificatul verde când rata de infectare trece de 3 la mie

Guvernul urmează să se întrunească joi într-o ședință în care să aprobe noi măsuri în contextul utilizării certificatului verde. Principalele modificări vizează introducerea carantinei de noapte în weekend de la…
Vezi articolul