Sorin Cîmpeanu: Se va deconta naveta chiar dacă distanța între școală și domiciliul elevului depășește 50 de km

1.283 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în bugetul Ministerului Educației se regăsesc 100 de milioane de lei destinați decontării navetei elevilor, iar proiectul de ordonanță, care va fi pe agenda ședinței de Guvern de miercuri, va aduce trei elemente de noutate, printre care decontarea navetei chiar dacă distanța între școală și domiciliul elevului depășește 50 de km, relatează Agerpres.

“În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. (…) Avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. (…) Pentru a fi decontabile trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal. Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei”, a susţinut ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, o altă noutate este aceea că se va deconta naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km.

“A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi”, a explicat Cîmpeanu.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like