Sorin Cîmpeanu trimite Corpul de Control la Inspectoratul Școlar București pentru a verifica dacă au fost respectate procedurile de angajare în școli

8.480 de vizualizări
Foto: Edupedu
Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a fost trimis la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, Corpul de Control „verifică respectarea procedurilor de angajare, raportat la legislaţie şi reglementări”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” atrăgea luni atenţia că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Foto: Edupedu


3 comentarii
 1. Mai simplu , desi acum e mai dificil de vazut “ce note” a luat cineva

  – de urmarit notele de la concursurile de titularizare cu cei angajati in afara repartizarilor publice. Sunt multe pilute angajate fara sa fie in drept, ani de zile, in timp ce unii nu au unde sa lucreze chiar daca au luat note mari, prin evitarea legii
  – de urmarit cei angajti (chiar daca au media) fara sedinte publice
  – de urmarit cei cu “continuitate” – de verificat calificarile si posturile pe care sunt angajati si “motivele” pentru care primesc continuitate (PCR si alte motive)

 2. La liceul din orașul Nehoiu, județul Buzău, directoarea PNL numită NELEGAL, fără a fi expertă în management educațional, profesoară gradul II, tocmai a desfăcut contractul de muncă al unui coleg suplinitor pentru a angaja alți suplinitori, prieteni ai dumneaei. Ministrul educației are cunoștință de aceste încălcări ale legii, întrucât a fost sesizat în scris, dar nu remediază situația. Filiera este foarte clară și ar fi cazul să se autosesizeze DNA: ministrul PNL – inspectorul general (numit) PNL – directoarea (numită NELEGAL) PNL. O mână spală pe alta 🤷🏻‍♂️. Corpul de control al ministrului educației este folosit discreționar și în niciun caz pentru a rezolva probleme reale, de încălcare flagrantă a legii. Directoarea de la Nehoiu este numită cu încălcarea directă a art. 246 (3) din chiar Legea Educației Naționale, ministrul cunoaște acest aspect de o lună, fiindu-i adus la cunoștință în scris de Consiliul de Administrație al liceului, care a solicitat cu unanimitate de voturi destituirea directoarei, însă ministrul … nu ia nicio măsură.

 3. A trebuit ca ISMB sa nu plateasca salariile ca sa afle ministrul ca pute ceva acolo.

  Explicatii? Scuze? Un firav comunicat de la un sindicat si cam atat. Profii tac malc si aia de la ISMB merg pe burta ca sa nu se afle ca nu au platit salariile :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cîmpeanu, despre motivele pentru care o parte dintre elevii de clasa a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2022: Am avut mulți elevi care s-au depărtat de școală în acești doi ani de criză sanitară

„Incapacitatea de a promova clasa terminală are legătură și cu faptul că, din păcate, neînțelegând importanța principiului că școlile se închid ultimele și se deschid primele pe timpul crizei sanitare,…
Vezi articolul