Spadasina Ana Maria Popescu, după medalia obținută la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să-i susținem

771 de vizualizări
Spadasina Ana-Maria Popescu / Foto: Captura Youtube-TVR
“Dacă eu am reușit, cu siguranță că fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să-i susținem și atunci când sunt jos, mai ales atunci”, a spus, marți, spadasina Ana Maria Popescu, prima medaliată a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Printre declarații dure la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, făcute la întoarcerea de la Tokyo și care au atras în principal atenția presei, în cursul zilei de marți, Ana-Maria Popescu – cea care a câștigat argint la actuala ediție a Jocurilor Olimpice – a oferit propriul exemplu când a îndemnat oamenii să îi sprijine pe copii. “Visați, oameni buni, visați și credeți în visul vostru și atunci când pare imposibil”, a spus ea, conform G4Media.ro.

Îndemnul Anei Maria Popescu:

  • “Povestea acestei aventuri este incomensurabilă. Am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate, asta vreau să se înțeleagă că nu contează culoarea medaliei, mi-am demonstrat mie că se poate, că am spus de la bun început că am vrut sa ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur, nu am vrut de data asta să confirm, nu am mai vrut să am validarea nimănui și am fost acolo pentru mine.
  • Și dacă eu am reușit, cu siguranță că fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să-i susținem și atunci când sunt jos, mai ales atunci.
  • Anul trecut, în luna iulie, renunțasem la cârje, învățam să merg din nou, și acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, visați oameni buni, visați și credeți în visul vostru și atunci când pare imposibil.”

G4Media.ro amintește că Ana Maria Popescu (36 de ani) a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, scor 10-11. Aceasta este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

Declarațiile detaliate pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Dacă în jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, acele școli vor funcționa cu prezență fizică, anunță ministrul Educației: Vom avea consultări cu cei din Ministerul Sănătății pentru a vedea exact modul în care va începe școala pe 8 noiembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat într-o declarație de presă că în 8 noiembrie școala va începe din nou. De asemenea, numărul tezelor pe semestru va fi redus de la…
Vezi articolul