Spadasina Ana Maria Popescu, după medalia obținută la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să-i susținem

791 de vizualizări
Spadasina Ana-Maria Popescu / Foto: Captura Youtube-TVR
“Dacă eu am reușit, cu siguranță că fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să-i susținem și atunci când sunt jos, mai ales atunci”, a spus, marți, spadasina Ana Maria Popescu, prima medaliată a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Printre declarații dure la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, făcute la întoarcerea de la Tokyo și care au atras în principal atenția presei, în cursul zilei de marți, Ana-Maria Popescu – cea care a câștigat argint la actuala ediție a Jocurilor Olimpice – a oferit propriul exemplu când a îndemnat oamenii să îi sprijine pe copii. “Visați, oameni buni, visați și credeți în visul vostru și atunci când pare imposibil”, a spus ea, conform G4Media.ro.

Îndemnul Anei Maria Popescu:

  • “Povestea acestei aventuri este incomensurabilă. Am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate, asta vreau să se înțeleagă că nu contează culoarea medaliei, mi-am demonstrat mie că se poate, că am spus de la bun început că am vrut sa ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur, nu am vrut de data asta să confirm, nu am mai vrut să am validarea nimănui și am fost acolo pentru mine.
  • Și dacă eu am reușit, cu siguranță că fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să-i susținem și atunci când sunt jos, mai ales atunci.
  • Anul trecut, în luna iulie, renunțasem la cârje, învățam să merg din nou, și acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, visați oameni buni, visați și credeți în visul vostru și atunci când pare imposibil.”

G4Media.ro amintește că Ana Maria Popescu (36 de ani) a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, scor 10-11. Aceasta este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

Declarațiile detaliate pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educaţiei din Italia şi-a dat demisia pentru că nu a primit un buget suficient pentru învăţământ: “Se pare că resursele nu se găsesc niciodată atunci când vine vorba de școală și de cercetare, dar găsim sute de milioane de euro când există vreun scop politic”

Ministrul italian al Educaţiei, Lorenzo Fioramonti, şi-a dat demisia pentru că nu a primit finanţarea cerută pentru şcoli, potrivit unui mesaj publicat pe pagina personală de Facebook. Demnitarul explică motivele…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Ilfov: Elevii care beneficiază de gratuitate la transport nu sunt eligibili pentru suma forfetară / Ordinul pentru acordarea sumelor forfetare nu îi exclude pe aceștia – document

Elevii care beneficiază de gratuitate la transport nu sunt eligibili pentru suma forfetară, potrivit unei precizări a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Ilfov. Acest lucru se întâmplă în situația în care…
Vezi articolul