Creșteri cu 30% ale salariilor pentru personalul școlar din statul american California, după o grevă masivă de 3 zile. Jumătate de milion de elevi au stat acasă

365 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Angajaţii în domeniul educaţiei din statul american California, care au intrat în grevă masivă săptămâna aceasta la Los Angeles, au obţinut o creştere a salariilor cu 30%, a anunţat vineri sindicatul lor, notează AFP, potrivit Agerpres.

Şoferii de autobuz, angajaţii cantinelor şi asistenţii educaţionali angajaţi de districtul şcolar Los Angeles – cel mai important sistem de învăţământ public din Statele Unite după cel din New York – au intrat în grevă de marţi până joi pentru a protesta împotriva “salariilor de mizerie”.

Drept urmare, peste 500.000 de elevi nu au făcut cursuri în metropola californiană, pe Coasta de Vest.

După negocieri, vineri a fost anunţat un acord de principiu care corespunde cerinţelor salariale ale sindicatului şi urmează să fie aprobat de către angajaţi, conform sursei citate.

Potrivit sindicatului, această creştere va majora salariul mediu anual al membrilor săi de la 25.000 la 33.000 de dolari (de la 23.200 la 27.800 de euro).

Los Angeles este unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară, cu preţuri mari pentru taxe, alimente şi servicii de bază precum electricitatea şi apa.

Potrivit Agerpres, chiria medie în oraş este de 3.000 de dolari (2.787 de euro) pe lună, potrivit site-ului Zillow.

Numeroşi americani sunt afectaţi de creşterea costului vieţii, deoarece preţurile bunurilor curente şi ale serviciilor au crescut brusc în ultimele 12 luni, reaminteşte AFP. 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like