Stresul dinaintea examenului de licență – cum poate fi gestionat? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech: “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct”

4.287 de vizualizări
Stresul dinaintea examenului
Stresul dinaintea examenului Foto: iacbc.org
Studenții trec în această perioadă printr-o etapă extrem de solicitantă cognitiv și emoțional, pentru mulți dintre ei: susținerea examenului de licență. Cum se pot raporta la emoțiile lor ca la o stare firească, ce-i ajută să arate tot ce au mai bun? Cum își pot domoli trăirile și ce au de făcut ca să-și maximizeze șansele la o notă bună? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech, unitate UBB care se preocupă de sănătatea mintală a studenților, vine cu câteva sfaturi pentru ca studenții să treacă mai ușor și mai bine peste această perioadă.

Conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Oana David a dezvoltat o serie de pastile psihologice, care să îi ajute pe studenți să își gestioneze stresul dinaintea examenului de licență.

Stresul dinaintea examenului

Pastile psihologice care să-i ajute pe studenți să-și gestioneze stresul dinaintea examenului de licență – Oana David:
  1. “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct.
  2. Este foarte important să iau o notă mare și depun eforturi mari în acest sens, dar înțeleg că acest lucru nu trebuie cu necesitate să se întâmple doar fiindcă eu vreau.
  3. Pot tolera disconfortul emoțional asociat cu anticiparea examenului, chiar dacă este neplăcut.
  4. Nu-mi place faptul că examenul se organizează în condiții noi, online, dar lucrurile ar fi putut sta și mai rău.
  5. Mă pot accepta ca ființă umană la fel de valoroasă, indiferent de nota pe care o voi lua la licență și să găsesc soluții adaptate maximizării șanselor mele”.

“Pastilele se bazează pe teorii psihoterapeutice validate și eficiența lor a fost testată în studii riguroase pe baza aplicației PsyPills care include pastilele psihologice personalizate într-o rețetă psihologică cu recomandări de administrare”, a declarat Oana David, pentru Edupedu.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane

Studenții vin cu propuneri pentru salvarea anului universitar. Orele on-line sunt de formă, iar propunerile Ministerului Educației sunt slabe și dezamăgitoare, susține LS Iași

Liga Studenților Iași propune Ministerului Educației Naționale (MEN), Consiliului Național al Rectorilor (CNR) și universităților românești o serie de măsuri punctuale, în urma unei consultări realizate cu studenţii și cadrele…
Vezi articolul