Stresul dinaintea examenului de licență – cum poate fi gestionat? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech: “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct”

4.067 de vizualizări
Foto: iacbc.org
Studenții trec în această perioadă printr-o etapă extrem de solicitantă cognitiv și emoțional, pentru mulți dintre ei: susținerea examenului de licență. Cum se pot raporta la emoțiile lor ca la o stare firească, ce-i ajută să arate tot ce au mai bun? Cum își pot domoli trăirile și ce au de făcut ca să-și maximizeze șansele la o notă bună? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech, unitate UBB care se preocupă de sănătatea mintală a studenților, vine cu câteva sfaturi pentru ca studenții să treacă mai ușor și mai bine peste această perioadă.

Conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Oana David a dezvoltat o serie de pastile psihologice, care să îi ajute pe studenți să își gestioneze stresul dinaintea examenului de licență.

Pastile psihologice care să-i ajute pe studenți să-și gestioneze stresul dinaintea examenului de licență – Oana David:
  1. “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct.
  2. Este foarte important să iau o notă mare și depun eforturi mari în acest sens, dar înțeleg că acest lucru nu trebuie cu necesitate să se întâmple doar fiindcă eu vreau.
  3. Pot tolera disconfortul emoțional asociat cu anticiparea examenului, chiar dacă este neplăcut.
  4. Nu-mi place faptul că examenul se organizează în condiții noi, online, dar lucrurile ar fi putut sta și mai rău.
  5. Mă pot accepta ca ființă umană la fel de valoroasă, indiferent de nota pe care o voi lua la licență și să găsesc soluții adaptate maximizării șanselor mele”.

“Pastilele se bazează pe teorii psihoterapeutice validate și eficiența lor a fost testată în studii riguroase pe baza aplicației PsyPills care include pastilele psihologice personalizate într-o rețetă psihologică cu recomandări de administrare”, a declarat Oana David, pentru Edupedu.ro.

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like