Studenții se pot înscrie pentru programul gratuit de educație și implicare civică, Kennedy Academy for Students, până în data de 6 noiembrie

985 de vizualizări
Calendar Bacalaureat 2020
Foto: Pexels.com
Programul Kennedy Academy for Students al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională va avea loc între 14-18 decembrie 2022 în București, iar înscrierile se pot face până în 6 noiembrie inclusiv. Studenții interesați trebuie să fie dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, să fie înscriși într-un ONG sau să fie creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune, precizează organizatorii programului.
  • Cei interesați pot aplica online până la finalul zilei de 6 noiembrie 2022 (ora 23:59 în România).

“Mediul în care acționează organizațiile neguvernamentale din România este încă slab din punct de vedere instituțional și suferă din cauza unei lipse cronice de leadership skills”, precizează Consiliile Americane pentru Educație Internațională, ONG din domeniul educației și al trainingurilor.

“15 participanți pot învăța despre leadership și implicare civică în România în sectorul ONG din România, să își îmbunătățească nivelul de comunicare în engleză și să învețe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică”, potrivit organizatorilor.

Participarea este gratuită. Cei 15 tineri vor fi selectați printr-un proces de aplicație online. În cadrul programului, studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale.

În program vor învăța despre cum funcționează societatea civilă, cum se desfășoară interacțiunea la nivel național între și dintre aceste asociații și alte instituții publice. “La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa de a își împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și să pună își pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin”, precizează ONG-ul.

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative
  • dacă au cetățenie română;
  • dacă sunt, la momentul înscrierii, studenți la universitate la orice profil, înscriși la licență, master sau PhD, din mediul rural și urban;
  • dacă au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (14 decembrie 2022);
  • dacă sunt înscriși într-o asociație studențească din România (ONG);
  • dacă au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză;
  • dacă sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune;
  • dacă demonstrează interes față de tematica programului;
  • dacă sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în luna ianuarie 2023;

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pe anul 2022, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial / Impozitarea cu 145 de lei se face în luna acordării

Ordinul prin care profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial. Aceste vouchere vor…
Vezi articolul

Cum arată subiectele din 1987 și ’88 pe care Nicușor Dan le-a rezolvat la Olimpiada Internațională de Matematică, unde a obținut 2 medalii de aur “pur”. Radu Gologan: Nicușor a avut la OIM câteva soluții foarte originale

Nicușor Dan este primul matematician cu două medalii de aur “pur” la Olimpiada Internațională de Matematică ce ocupă funcția de primar al Bucureștiului. În 1987, primul an în care Nicușor…
Vezi articolul

Banii de vouchere educaționale pentru elevi întârzie. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene evită să comunice data în care vor fi virate sumele pe carduri și susține că așteaptă o aprobare de la Comisia Europeană

Într-un răspuns la o solicitare Edupedu.ro adresată Ministerului de Investiții și Proiecte Europene, în care am întrebat în ce zi și în ce lună vor fi virați banii pe carduri…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță că este în discuții cu „niște profesioniști” care „știu să facă evaluări standardizate la limba română și matematică”. Primele ar putea avea loc în vară și la toamnă

Evaluări standardizate computerizate ar putea fi făcute la finalul acestui an școlar, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24 că ar vrea să facă „un parteneriat cu niște…
Vezi articolul