Studiu: Vaccinarea copiilor de 5 – 11 ani are o eficienţă de 90,7% / Vaccinul Pfizer pentru această grupă de vârstă ar urma să fie aprobat în decembrie, în Europa

839 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Vaccinul Pfizer administrat în două doze la copii are o eficienţă de 90,7%, arată datele transmise miercuri de Comitetul de coordonare a vaccinării pe pagina oficială de Facebook a CNCAV.

„Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene și au asigurat o eficiență de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani”, scrie CNCAV citând un studiu medical din the New England Journal of Medicine.

Autoritățile atrag atenția că, „odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, copiii de vârstă școlară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri și spitalizări față de începutul pandemiei, iar focarele din școli au o frecvență tot mai mare”.

Ce beneficii are vaccinarea copiilor:
  • Beneficiile directe privind prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la copii includ protecția împotriva formelor severe, spitalizărilor și complicațiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C).
  • Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu și în mediul școlar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile și desfășurarea învățământului în format fizic în condiții mai sigure.

CNCAV mai atrage atenția că „fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare și genera noi variante emergente. Închiderea și carantina școlilor din cauza COVID-19 au costuri sociale și economice pentru familii și îngrijitori. Vaccinarea la scară largă pentru toate grupele de vârstă este, prin urmare, esențială în eforturile continue de a reduce pandemia”.

Vaccinul pentru copii ar putea fi autorizat în Europa la jumătatea lunii decembrie

Amintim că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani s-ar putea face de la jumătatea lunii decembrie, având în vedere că Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la conferința din 3 noiembrie, de la Guvern, pe tema campaniei de vaccinare.

El a explicat că flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă, fiecare doză administrată având o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 12 ani și la adulți.

Potrivit medicului, autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5-11. Astfel, imunizarea se va face la medicii de familie, dar și la cabinete de vaccinare organizate în spitalele de pediatrie.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, către Minister, după rata de eșec de la Evaluarea Națională: Arătați-ne planurile individualizate de învățare, aplicați-le în after school și evaluați profesorii după ce au făcut cu copiii

Aproape 40% dintre elevii înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului au luat medii sub 5 sau au lipsit de la Evaluarea Națională 2019. “Rata aceasta de eșec este…
Vezi articolul

Decontarea reală a serviciilor psihologice pentru persoanele cu autism și monitorizarea integrării școlare, cerute de Federația pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist

Monitorizarea incluziunii copiilor cu autism în învățământul de masă, precum și decontarea reală a serviciilor psihologice “care, în contextul specialităților medicale psihiatrie și neurologie, constituie tratamente esențiale și obligatorii”, se…
Vezi articolul