Subiecte la Evaluarea Națională 2022 de clasa a II-a la limba română, publicate

13.165 de vizualizări
Elevii de clasa a II-a au susținut azi Evaluarea Națională la limba română. La primul subiect elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie o invitație pentru colegi sau prieteni la ziua lor de naștere.

Elevii care erau la clasa pregătitoare atunci când a început pandemia și au învățat aproape 2 ani online și hibrid au susținut azi proba la limba română a Evaluării Naționale.

Calendarul Evaluării competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a

 • Scris — Limba română — 10 mai 2022 
 • Scris — Limba maternă — 10 mai 2022 
 • Citit — Limba română — 11 mai 2022 
 • Citit — Limba maternă — 11 mai 2022 
 • Matematică — 12 mai 2022 
 • Scris-Citit — Limba română pentru minoritățile naționale — 13 mai 2022

Elevii au câte 30 de minute timp de rezolvare a subiectelor. Au fost două teste cu cerințe aproape identice. Notele nu se pun în catalog.

Primul test

La primul subiect elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie o invitație pentru colegi la ziua lor de naștere.

La al doilea subiect li s-a cerut să scrie 6 propoziții în care să descrie cum au petrecut vacanța de primăvară, răspunzând la întrebările:

 • Unde ai petrecut vacanța?
 • Cu cine ai fost în această vacanță?
 • Ce jocuri ați jucat împreună?
 • Ce ți-a plăcut cel mai mult?
 • Ce ți-ai fi dorit să mai faci?
 • Cum te-ai simțit la întoarcere?

Elevii trebuie să scrie un titlu potrivit pentru textul lor și să verifice dacă au scris corect.

Al doilea test

La primul subiect elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie o invitație pentru colegi la ziua lor de naștere, dar cerința era formulată ușor diferit față de cea de la primul test: primul test făcea referire la “colegi”, al doilea face referire la “prieteni.”

La al doilea subiect li s-a cerut, la fel ca în primul test, să scrie 6 propoziții în care să descrie cum au petrecut vacanța de primăvară, răspunzând la întrebările:


2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Consiliul Elevilor se adresează autorităților sanitare, nu celor din Educație: Să dezvolte un algoritm, în baza căruia școlile să decidă cum continuă cursurile, cu mai mulți parametri – incidența de la nivel local, infrastructura sanitară, capacitatea de testare și de menținere a distanțării fizice

Autoritățile sanitare sunt solicitate să dezvolte un algoritm, în baza căruia școlile să decidă cum continuă cursurile, cerere transmisă de Consiliul Național al Elevilor. Într-un comunicat primit de Edupedu.ro, reprezentanții…
Vezi articolul

Peste 25.000 de profesori și copii din școala primară și din grădinițe sărbătoresc „Săptămâna sănătății emoționale”, eveniment susținut de programul Profesori Fericiți pentru România

Peste 25.000 de profesori și copii din ciclul primar și preșcolar, din toată țara, sărbătoresc „Săptămâna sănătății emoționale” – un eveniment dedicat stării de bine în clasă – în perioada…
Vezi articolul