Subiectele de la Evaluarea Națională clasa a II-a 2025 – Limba maternă

1.838 de vizualizări
Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com
Subiectele pe care le-au primit elevii minorităților naționale la proba de Limba maternă au fost publicate de Ministerul Educației și Cercetării. Marți, 13 mai, elevii de clasa a II-a au susținut proba scrisă la Limba maternă din cadrul Evaluării Naționale 2025. Vezi mai jos subiectele.

Limba cehă

Limba germană

Limba italiană

Limba maghiară

Limba rromani

Limba sârbă

Limba slovacă

Limba ucraineană

Rezultatele elevilor, potrivit metodologiei

Din acest an școlar, rezultatele elevilor la evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi sub formă de punctaje în loc de coduri. La solicitarea scrisă a elevului, punctajele obținute se pot echivala în calificative/note și pot fi trecute în catalog.

Art. 28. — „(1) Rezultatele individuale obținute la EN-2025 nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul claseiPrin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, punctajele obținute se pot echivala în calificative/note și pot fi trecute în catalog. Rezultatele sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin:

a) elaborarea planurilor individualizate de învățare;

b) informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

(2) Rezultatele individuale la EN-2025 cuprinse în fișele de evaluare sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/ orientare care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării.”

Cea care a decis introducerea notelor la Evaluarea Națională de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, în loc de rezultate pe coduri, similare celor folosite de testările internaționale de tip PISA, a fost Ligia Deca, precedenta ministră a Educației, care a scos și limba străină de la evaluarea de la clasa a VI-a.

Calendarul pentru evaluarea națională de la clasa a II-a:
  • Limbă și comunicare — scris — Limba română — 13 mai 2025
  • Limbă și comunicare — scris — Limba maternă — 13 mai 2025
  • Limbă și comunicare — citit — Limba română — 14 mai 2025
  • Limbă și comunicare — citit — Limba maternă — 14 mai 2025
  • Matematică și Explorarea mediului — 15 mai 2025
  • Limbă și comunicare — scris — citit — Limba română pentru minoritățile naționale — 16 mai 2025

Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BREAKING Subiectele de la Evaluarea Națională clasa a II-a 2025 – Limba română – scris. Elevii au avut de redactat un text din 6 propoziții în care să folosească informațiile dintr-un afiș / Spre deosebire de anii trecuți, testarea nu a mai fost pe numere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legea Educației impune elevilor prezența fizică într-o școală acreditată sau autorizată, motivează instanța în cazul celor două familii din Bihor care și-au retras copiii de la școală și au făcut homeschooling

Judecătoria Oradea precizează că decizia celor două familii din Bihor care și-au retras copiii de la o școală acreditată pentru a-i înscrie într-o instituție neacreditată în România, este „o formă…
Vezi articolul

Părinții din Bihor care și-au retras cei patru copii de la școală pentru a face homeschooling, ilegal, au atacat la Înalta Curte decizia definitivă a instanței care-i obligă să-și înscrie copiii într-o școală acreditată din România, potrivit DGASPC. Părinții au arătat inspectorilor cereri de transfer ale copiilor la Liceul Teologic Penticostal Oradea

Părinții celor patru copii din Bihor, obligați în premieră de Curtea de Apel Oradea să reînscrie copiii la o școală acreditată de pe teritoriul României, au atacat decizia definitivă a…
Vezi articolul

Un preot profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu cere oprirea vaccinării bazându-se pe teorii conspiraționiste și pe opiniile controversaților doctori, Monica Pop și Vasile Astărăstoae

Preotul profesor Vasile Mihoc, îndrumător de doctorate la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cere oprirea vaccinării invocând argumente pseudo-științifice preluate de la oftalmoloaga Monica…
Vezi articolul

Gradație de merit 2025. Numărul de locuri, publicat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. După doi ani în care personalul didactic auxiliar din Capitală nu a primit nicio gradație de merit, în 2025 sunt acordate 67 de locuri / Vezi lista pe discipline – document

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat numărul de locuri pentru gradația de merit pe discipline, pentru anul școlar 2025-2026. În perioada 5-9 mai, profesorii, directorii și personalul didactic…
Vezi articolul