Sunt profesor, vreau la școală! VIDEO Exemple de activități și fișe de lucru în perioada în care școala față în față este suspendată, iar copiii nu pot participa la activitățile online, prezentate de psihologul Anca Sâiu

2.416 vizualizări
Cum pot fi sprijiniți copiii în timpul verii să recupereze materia pierdută în semestrul al II-lea, sau ce se întâmplă atunci când copiii care sunt nevoiți să stea acasă, din cauza întreruperii cursurilor, ori fiindcă sunt în izolare sau pentru că localitatea lor este în carantină , nu mai reușesc să țină legătura cu școala nici online? Există o serie de activități și exemple de fișe de lucru pe care psihologul Anca Sâiu, de la organizația Salvați Copiii, centrul regional Iași, le prezintă în cadrul campaniei “Sunt profesor, vreau la școală!”, după ce aceste instrumente au fost folosite cu succes pentru a păstra legătura cu elevii în perioada în care școala față în față a fost suspendată.
 • Edupedu.ro este partener media al campaniei “Sunt profesor, vreau la școală!”

Devino cadru didactic ambasador al campaniei “Sunt profesor, vreau la şcoală!” și împreună putem salva educaţia copiilor.

Trimite măsurile educaţionale pe care le-ai implementat cu succes şi inspiră şi alţi profesori şi comunităţi locale să facă o schimbare!

“Povestea noastră în contextul pandemiei a început în momentul în care ne-am dat seama că doar făcând activități online nu reușeam să ajungem la toți copiii, așa cum de obicei făceam înainte sau așa cum ne-am dori, în general, în activitățile noastre. Nu toți copiii din satele pe unde noi desfășurăm activități, în județul Botoșani, județul Suceava, nu toți aveau acces la internet cu siguranță și dorința noastră era ca ceea ce facem noi prin activitățile noastre să ajungă la absolut toți copiii”, spune Anca Sâiu.

“Și atunci, într-un moment în care am stat și am analizat contextul și situația, ne-am dat seama că dacă nu mai reușim să ajungem la copii în cadrul școlii, sau dacă copiii nu mai reușesc ei să ajungă la școală, o să mergem noi la copii. Cu materiale, cu activități, cu discuții”, explică psihologul organizației Salvați Copiii.

Legătura cu elevii și familiile lor este menținută în permanență, chiar dacă aceștia nu pot face școală online

“Pot arăta o parte din materialele completate deja, pentru că am reușit să mergem, noi mergem la fiecare poartă, stăm de vorbă cu părinții, le explicăm ce facem, stăm de vorbă cu copiii, le arătăm fișele, le explicăm ce au de făcut și apoi după o lună ne întoarcem și luăm acele materiale, unde au fost dificultăți discutăm, vedem ce-au înțeles, vedem cu ce au rămas din toată povestea asta. În toată perioada asta de o lună îi sunam, sunam părinții, sunam copiii, și discutam să vedem cum merge, cum se simt, e pe înțelesul lor, au nevoie de ajutor, de asistența noastră și încercăm să fim acolo și prin mersul în comunitate și prin mijloace video telefon, ca să încercăm să desfășurăm aceste activități.

În VIDEO de mai jos psihologul Anca Sâiu prezintă o serie de materiale și fișe de lucru pe care elevii care nu au avut acces la tehnologie și/sau la internet le-au lucrat în această perioadă în care școala tradițională a fost suspendată.

 

Edupedu.ro este partener media în această campanie, iar unele dintre mesajele trimise de profesori, la fel ca cel de mai sus, vor fi publicate pe edupedu.ro.

 

Ce trebuie să faci:
 1. Alege măsurile educaționale pe care le-ai implementat cu succes în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.
 2. Prezintă aceste măsuri în fața camerei, într-un video de 3 – 5 minute.

În cadrul clipului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

 • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
 • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
 • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
 • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor?
 • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
 • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
 • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
 • Ce măsuri de succes, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel național?
 1. Încarcă acest clip în această pagină, apăsând butonul Upload.
 2. Echipa Salvaţi Copiii va verifica clipul şi va posta pe canalele social media Salvaţi Copiii o selecţie cu materiale video potrivite campaniei. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.
 3. După ce clipul tău este postat pe canalele Salvati Copiii, îl poţi reposta (dând share) şi pe pagina ta de Facebook folosind hashtag-ul #VREAULASCOALA
 4. Îndeamnă şi alte cadre didactice să îşi transmită experiența proprie și metodele ori măsurile educaționale pe care le-au implementat pe perioada izolării sau acum pentru a susţine copiii să recupereze materiile pierdute.
Profesorul anonim

În cazul în care îţi doreşti să rămâi anonim, dar vrei să participi dând ca exemplu măsurile pe care le-ai implementat cu succes, o poţi face astfel:

 1. Alege măsurile educaţionale de succes pe care le-ai implementat în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.
 2. Prezintă aceste măsuri într-un document word cu maximum 500 cuvinte (aprox. 2 pagini A4).

În cadrul textului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

 • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
 • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
 • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
 • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copiii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor ?
 • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
 • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
 • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
 • Ce măsuri de success, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel naţional?
 1. Trimite documetul word în la adresa secretariat@salvaticopiii.ro
 2. Echipa Salvaţi Copiii va încărca o selecţie a recomandărilor anonime pe această pagină. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Am eliminat pragul de vaccinare a personalului de 60% / Omicron afectează și persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcționare a școlilor / Totul se judecă la nivel de județ de acum înainte

Ministrul Educației a anunțat la B1TV că a fost eliminat în această seară, prin hotărâre CNSU, după două luni de funcționare, pragul de vaccinare impus pentru personalul din învățământ, de…
Vezi articolul

Ministrul Educației, despre contrele cu Valeriu Gheorghiță: A fost o eroare de comunicare / Cîmpeanu: O soluție ar fi organizarea de centre de vaccinare în Casele Corpului Didactic. Gheorghiță: Modalitatea este să asigurăm echipe mobile

A fost o eroare de comunicare în public în privința prioritizării profesorilor la vaccinare, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri seară la B1TV. Oficialul s-a referit la pozițiile diferite…
Vezi articolul