SURSE Divergențe între ministerele Educației și Sănătății în legătură cu regulile din școli, cu 4 zile înainte de revenirea la cursurile fizice / Echipa lui Voiculescu insistă pe distanțare, Cîmpeanu amenință că nu semnează ordinul

14.801 de vizualizări
Foto: gov.ro
Școlile așteaptă semnarea de către miniștrii Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu a ordinului comun cu regulile clare care trebuie respectate din 8 februarie, când o mare parte a copiilor vor reveni la cursurile fizice. Semnarea documentului este întârziată de divergențele între echipele celor două ministere legate în principal de distanțarea copiilor în clasă, au relatat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Ministerul Sănătății insistă pe necesitatea ca între elevi să existe o distanță de cel puțin un metru, așa cum a fost stabilit și în toamna anului trecut, când au fost deschise școlile.

Această condiție a făcut ca, mai ales în orașele mari, unde școlile sunt aglomerate, multe clase să învețe în așa-zisul „scenariu hibrid”, în care jumătate din copii erau în clasă, iar jumătate urmăreau cursurile online, de acasă. Acest mod de predare a fost criticat de profesori, părinți și elevi, iar actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că acesta nu va mai exista, pentru că s-a dovedit extrem de ineficient.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: gov.ro


14 comentarii
 1. Totusi pe linga privilegiatii de care vorbesti or mai fi si copii carora le e imposibil sa se expuna, care au acasa oameni carora acest virus le poate fi fatal. Iti urez sa ai in familie cit de curand o situatie de genul asta! Si mai sper ca profesorii copiilor tai sa faca cu varf si indesat ce ai mentionat! O sa te saturi atunci de scoala fizica, dar macar o sa scapi citeva ore de odrasla!

 2. Câmpeanu este absurd.
  Susține ca a desfiintat scenariul hibrid, dar aproape nu exista clasa de elevi în care sa nu fie unul sau doi “mai cu moț”, scutiți de părinți(cu ajutorul medicului de familie) de a merge la scoala, “sa nu se expună”. Asa ca va fi ca la balamuc.
  Proful tine ore cu cei 30 de elevi, masca lângă masca, dar îl bibileste concomitent și pe elevul privilegiat de a face scoala în pijama. Cum care rețeaua scolii, cum fuge proful sa rezolve situația, uitând de cei 30 de elevi prezenți în bănci.
  Asa ca, domnule Câmpeanu, pe lângă absurditatea situatiei dorite de dvs, propunerea ministrului Voiculescu, este normala.

 3. Desigur ca pe vreme de pandemie, distanțarea este importanta.
  Deci Voiculescu are dreptate.
  Dar părinții elevilor, dornici sa scape de ei de acasă, sunt fericiți sa ii înghesuie Câmpeanu 30 în clasa, umar lângă umăr, nas lângă nas… Ca și asa fac forme asimptomatice de covid. Iar dacă vreun prof cade victima colaterala, cu atât mai bine. Ca părintilor nu le plac profii.
  Dar părinților nu le poți cere mai mult.
  Eu nici măcar de proprii copii nu se prea sinchisesc, preferând sa ii trimită cu măști, prin mijloacele aglomerate de transport în comun și apoi odată ajunși la scoala umăr lângă umăr, în bănci.

 4. Asa- i românul: priceput la toate!
  Acest fanfaron de ministru al educației, e priceput și la medicină!!! Ministrul sănătății are secretari de stat care sunt medici; ei îl sfătuiesc ( asta pentru cei pricepuți la toate, la rândul lor).
  Nu spune deloc cum se face igienizarea in clase, hol, toalete, toate spațiile scolii. Plimba doamna îngrijitoare ( femeia de serviciu) același mop, aceeași cârpă prin toate încăperile, nu?!
  Domnule ministru, știți că se numește contaminare încrucișată?! Știți ce implică?! Bine că vorbiti de aerisire!! ( Tonul meu e la fel de zeflemitor ca al Dvs).
  Un fanfaron! Cel mai prost și fudul ministru!

 5. Cum să faci distanțarea sociala de un metru cand intr-o clasa de 6 pe 6 sunt 24 de copii ,ministrul învățământului are dreptate cunoaste realitatea din romania

 6. Da se ceartă nu glumă!
  Încă o promisiune încălcată!
  E ora 22.50 si nu avem Ordinul de ministru.

  Directorii au doar 2 zile sa aplice documente semnate noaptea pe genunchi!

  Nicio scuză, nicio explicație, nimic!
  Am primit ce merităm!
  Gargară și mult PR găunos!

 7. @profesorul de minus mult
  Pupin…..c…..mul nu moare niciodata. Vei trai vesnic daca vei gasi un sezut la care sa te-nchini. Greață eternă, profesore!

  1. Eu sunt sindicalist convins. Eu sunt parinte si am avut si Covid. Nu imi este frica sa imi trimit copiii la scoala. Chiar daca nu treceam prin boala, eu tot imi doresc copiii la scoala. Copiii au nevoie de socializare. Copiii au nevoie de colegi. Chiar daca poarta masca si stau la 1 metru ei tot se bucura sa se revada., sa povesteasca. Fetita mea de cand invata online s-a ingrasat 5 kilograme si trebuie sa-si puna ochelari. Sta cate 9-10 ore pe zi in fata calculatorului. Si intre Cimpeanu si Voiculescu, eu il apreciez pe primul.

   1. @profusindicalistconvinsgetbeget
    Ce mai e de zis? Uraaa, aplauze, ovatii, bravo tovarasi! Ne vedem pe 1 Mai muncitoresc, la un wurst ș-o bere!

   2. Dar pentru mă-ta ti-o fi frica? Ai trimite copiii sa zbenguie la scoala ( or sa stea in banca si sa vb de la distanță prin semne mai.nou) daca ai avea sa-ti faci griji pt altcineva in afara de tine? Hai mai lasa sindicalismul si mai baga nitica socializare cu proprii copii! Poate ca de-asta duc lipsa, te-ai uotat recent la ei? Cred ca fie are copil are 2-3 prieteni apropiati cu care iti poti asuma riscul si copilul sa fie fericit, dar sa tanjesti dupa socializare cu o clasa intreaga…

 8. Profesionist? Bun comunicator? Manager? Ma apuca rasul. La ME a ajuns un traseist alergator dupa ciolan. Incep sa o regret pe Anisie.
  Traseistul a tot facut presiuni pe la TV pentru renuntarea la sistemul hibrid si pentru eliminarea distantarii. Atata gargara a facut incat ii e imposbil sa retraga acum ce a spus. Daca nu semneaza sa plece in Franta.

 9. Domnule Cîmpeanu: FELICITĂRI!

  Eu urmăresc cu atenție și îngrijorare ceea ce se întâmplă zilele acestea în societatea românească.
  Era și momentul ca la MEC să ajungă un profesor profesionist, un manager cu experiență, un specialist în educație și un bun comunicator.
  Din păcate, pot afirma cu tărie că ministrul sănătății era mai bine să fie medic. Nu știu cine este Voiculescu și nu am înțeles ce a făcut el până acum în domeniul medical, social sau politic. Am înțeles că este de tipul #. Nu am o problemă cu ,,#”, dar GARANTAT, de pe margine sunt specialiști, frumoși și tineri. Când ajung să aibă puterea să ia decizii, atunci se vede adevărata lor valoare.

 10. Unde sunt multi copii in clasa, ar trebui să sa aplice sistemul online, sau macar la cerere. Poate unii preferă sa-si tina copiii acasa, in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

BREAKING Cum începe școala pe 13 septembrie 2021: Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise – anunță miniștrii Educației și Sănătății

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul Coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021, a anunțat ministrul…
Vezi articolul

Universitățile din România nu au bani de profesori laureați ai premiului Nobel, care „te saltă cu sute de poziții prin simpla lor prezență” – răspunsul ministrului Cîmpeanu la întrebarea „De ce nu sunt cotate mai bine universitățile românești în topul Shanghai?” / Cât contează în procente prezența acestor profesori, potrivit metodologiei

Universitățile din România primesc în total o finanțare de 1,15 miliarde de euro și nu își permit să angajeze profesori laureați ai premiului Nobel, aceștia predau doar la cele mai…
Vezi articolul

Guvernul s-a răzgândit: nu mai oferă voucherele de 250 de lei pentru rechizite, cărți și echipament sportiv pentru elevi. SURSE: Banii necesari, tăiați la rectificarea bugetară

Ministerul Educației a retras din dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul „Merg la școală”, prin care aloca 250 de lei sub formă de vouchere pentru fiecare elev…
Vezi articolul