SURSE: Guvernul a tăiat la zero bugetul fantomaticei Academii a Oamenilor de Știință

1.675 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin

Guvernul a tăiat în ședința din această seară bugetul Academiei Oamenilor de Știință de la 8,9 milioane de lei credite bugetare la zero lei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Propunerea de tăiere a venit din partea USR PLUS, iar premierul Florin Cîțu a aprobat-o, potrivit surselor citate.

Astfel, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) urmează să se finanțeze în acest an în integralitate din venituri proprii, dacă le poate realiza.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: Inquam Photos – George Calin


3 comments
  1. Asa functioneaza mulgatoarea asta? Sefu’ ia 21 000 RON si restul “academicienilor” numai niste firimituri de 1000 RON? Cat dispret, ROFL.

    Ia sa vezi de luna viitoare cum isi publica Abramburica formulele chimice in Nature. Ii vor urma si ceilalti “academicieni” de valoare. Sau poate infiinteaza un Nature al Oamenilor de Stiinta :)).

  2. La fel si cu restul ,,academiilor,, ! Cât mai curând !
    Inclusiv cu Academia Română. Are suficiente fonduri proprii si a ajuns de fapt un fel de club unde se intră pe criterii incerte. Alaturi de câțiva oameni de certa valoare științifică, o grămadă de nulități…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul