Teste de anxietate care vor fi date elevilor în școli, anunțate de consilierul ministrului Educației

2.002 vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Consilierul Ministrului Educaţiei Radu Szekely a anunţat, marţi, că vor fi elaborate teste care să măsoare gradul de anxietate al copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, al cărei nivel este greu de cuantificat, deoarece mulţi dintre ei nu verbalizează acest sentiment, transmite Agerpres.

„Nu există în momentul de faţă un instrument prin care să colectăm date privind sănătatea psiho-emoţională a copiilor. Anxietatea există la copii, în şcoli, dar nu este observată suficient, uneori copiii nu verbalizează această anxietate. Vor fi elaborate teste care să fie administrate în şcoli şi să măsoare gradul de anxietate al copiilor”, a declarat Szekely în cadrul dezbaterii online „Repercusiunile pandemice asupra sănătăţii mintale a copiilor”, organizată de Salvaţi Copiii.

El a adăugat că foarte multe şcoli au revenit în format fizic şi acesta este lucrul care se doreşte pentru a putea asigura o formă de educaţie apropiată de nevoile reale ale copilului.

„Situaţia se schimbă, regulile se schimbă, primim informaţii din teritoriu care ne arată că modul în care s-a calculat procentul de profesori vaccinaţi nu a fost tocmai corect şi atunci vom folosi o altă metodă de calcul. Testele rapide, salivare sunt importante. Important e să avem de partea noastră părinţii, să folosim aceste teste, pentru a limita cât mai mult numărul persoanelor infectate. Ne bazăm pe înţelegerea părinţilor. Inclusiv eu personal am fost acuzat că folosim copiii în programe de testare biologică. Noi nu primim mesaje de încurajare, ne scriu cei care nu sunt de acord şi ne spun că toate măsurile pe care le luăm sunt rele şi dăunează”, a explicat Radu Szekely.

Potrivit acestuia, 4.850 de şcoli (68% din total) funcţionează cu prezenţă fizică, iar aproximativ 360.000 de elevi, adică peste 30% dintre cei eligibili pentru vaccinare anti-COVID, erau imunizaţi acum o săptămână, când s-a făcut ultimul bilanţ.

„În ultimele zile, s-au vaccinat 8.000 de copii pe zi, suntem pe calea cea bună”, a mai spus Szekely.

Citește și: Szekely, întrebat dacă el crede că părinții se opun testării elevilor: „Oh, da. Am primit nenumărate mesaje de la părinți. Inclusiv eu personal am fost acuzat că forțăm copiii să intre în programe de testare biologică ale unor oculte mondiale…”

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
 1. Presupunând că vor fi capabili să elaboreze teste care să depisteze gradul de anxietate, ce vor face apoi cu acele rezultate? Va apărea un comunicat, cum că mulți sunt anxioși, și apoi? Îi tratează cineva?
  De nu știu câte ori în timpul anului școlar ni se solicită situații cu numărul de copii care au părinții plecați la muncă în străinătate. Nu am observat să se întâmple apoi ceva util. Doar statistici. Așa va fi și cu testele astea. O să comentăm aici rezultatele și cauzele anxietății elevilor noștri.

 2. Orice evaluare ar face ministerul,
  sindicatele si asociațiile profesionale ale cadrelor didactice
  ar trebui să facă evaluări
  similare
  echivalente.

  Ministerul lui
  „minim 100 Mbps”
  și al lui „România nu are resurse digitale”
  și al lui „profesorii nu se pricep la online că doar puțini au făcut ultimul curs (foarte slăbuț) organizat de minister”
  si al lui „am schimbat 3‰ în 6‰, că nu credeam că se va ajunge la atât”
  este un minister
  manipulator,
  dezinformator
  și mincinos!

 3. Testati-va si dumneavoastra, d-le Campeanu, si consilierii dumneavoastra! Evident aveti nevoie de testare, diagnostic si tratament, daca ati ajuns sa va jucati cu viatile copiilor nostri.

 4. I-auzi acolo!!! teste de anxietate…. sa inlocuiasca testele de depistare a virusului C-19, care inca nu-s, presupun?…
  Bietii de ei, amarastenii astia ce lucreaza in ministerul educatiei… ei se straduiesc sa faca atatea, discret, incat sa nu se chiar vada ceva, si tot feedback negativ primesc de la noi! Of, of, of!
  Faceti-va si voua un test de anxietate si poate va inviorati si incepeti sa lucrati coerent si cu finalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Până pe 5 decembrie toate școlile din programul pentru reducerea abandonului școlar – PNRAȘ – trebuie să raporteze inspectoratelor școlare care sunt achizițiile pe care le vor face în anul 2023, în cadrul proiectului, conform contractului din finanțare

Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută că a semnat contractele de finanțare din PNRAȘ – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Este vorba despre 1.409 contracte, potrivit unui comunicat al…
Vezi articolul

Tătaru, despre declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o completeze părinții: Nici nu am avut pretenţia ca părintele să se erijeze într-un medic, dar să ne dea nişte simptome pe care le-a avut în ultima perioadă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat sâmbătă că părinţii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere atunci când copilul lor va merge la şcoală, documentul respectiv constituind un element de…
Vezi articolul

Reforma legislației din educație nu mai poate suferi amânare – Consiliul elevilor, despre planurile Ministerului de a separa legea pentru învățământul preuniversitar de cea pentru cel superior / Nicio invitație, până acum, la consultări pentru implementarea proiectului “România Educată”

Intenția Ministerului Educației de a împărți legea educației în două – o lege pentru învățământul preuniversitar și una pentru învățământul superior – este considerată oportună de Consiliul Național al Elevilor,…
Vezi articolul