Teste de anxietate care vor fi date elevilor în școli, anunțate de consilierul ministrului Educației

1.992 de vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Consilierul Ministrului Educaţiei Radu Szekely a anunţat, marţi, că vor fi elaborate teste care să măsoare gradul de anxietate al copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, al cărei nivel este greu de cuantificat, deoarece mulţi dintre ei nu verbalizează acest sentiment, transmite Agerpres.

„Nu există în momentul de faţă un instrument prin care să colectăm date privind sănătatea psiho-emoţională a copiilor. Anxietatea există la copii, în şcoli, dar nu este observată suficient, uneori copiii nu verbalizează această anxietate. Vor fi elaborate teste care să fie administrate în şcoli şi să măsoare gradul de anxietate al copiilor”, a declarat Szekely în cadrul dezbaterii online „Repercusiunile pandemice asupra sănătăţii mintale a copiilor”, organizată de Salvaţi Copiii.

El a adăugat că foarte multe şcoli au revenit în format fizic şi acesta este lucrul care se doreşte pentru a putea asigura o formă de educaţie apropiată de nevoile reale ale copilului.

„Situaţia se schimbă, regulile se schimbă, primim informaţii din teritoriu care ne arată că modul în care s-a calculat procentul de profesori vaccinaţi nu a fost tocmai corect şi atunci vom folosi o altă metodă de calcul. Testele rapide, salivare sunt importante. Important e să avem de partea noastră părinţii, să folosim aceste teste, pentru a limita cât mai mult numărul persoanelor infectate. Ne bazăm pe înţelegerea părinţilor. Inclusiv eu personal am fost acuzat că folosim copiii în programe de testare biologică. Noi nu primim mesaje de încurajare, ne scriu cei care nu sunt de acord şi ne spun că toate măsurile pe care le luăm sunt rele şi dăunează”, a explicat Radu Szekely.

Potrivit acestuia, 4.850 de şcoli (68% din total) funcţionează cu prezenţă fizică, iar aproximativ 360.000 de elevi, adică peste 30% dintre cei eligibili pentru vaccinare anti-COVID, erau imunizaţi acum o săptămână, când s-a făcut ultimul bilanţ.

„În ultimele zile, s-au vaccinat 8.000 de copii pe zi, suntem pe calea cea bună”, a mai spus Szekely.

Citește și: Szekely, întrebat dacă el crede că părinții se opun testării elevilor: „Oh, da. Am primit nenumărate mesaje de la părinți. Inclusiv eu personal am fost acuzat că forțăm copiii să intre în programe de testare biologică ale unor oculte mondiale…”

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comentarii
 1. Presupunând că vor fi capabili să elaboreze teste care să depisteze gradul de anxietate, ce vor face apoi cu acele rezultate? Va apărea un comunicat, cum că mulți sunt anxioși, și apoi? Îi tratează cineva?
  De nu știu câte ori în timpul anului școlar ni se solicită situații cu numărul de copii care au părinții plecați la muncă în străinătate. Nu am observat să se întâmple apoi ceva util. Doar statistici. Așa va fi și cu testele astea. O să comentăm aici rezultatele și cauzele anxietății elevilor noștri.

 2. Orice evaluare ar face ministerul,
  sindicatele si asociațiile profesionale ale cadrelor didactice
  ar trebui să facă evaluări
  similare
  echivalente.

  Ministerul lui
  „minim 100 Mbps”
  și al lui „România nu are resurse digitale”
  și al lui „profesorii nu se pricep la online că doar puțini au făcut ultimul curs (foarte slăbuț) organizat de minister”
  si al lui „am schimbat 3‰ în 6‰, că nu credeam că se va ajunge la atât”
  este un minister
  manipulator,
  dezinformator
  și mincinos!

 3. Testati-va si dumneavoastra, d-le Campeanu, si consilierii dumneavoastra! Evident aveti nevoie de testare, diagnostic si tratament, daca ati ajuns sa va jucati cu viatile copiilor nostri.

 4. I-auzi acolo!!! teste de anxietate…. sa inlocuiasca testele de depistare a virusului C-19, care inca nu-s, presupun?…
  Bietii de ei, amarastenii astia ce lucreaza in ministerul educatiei… ei se straduiesc sa faca atatea, discret, incat sa nu se chiar vada ceva, si tot feedback negativ primesc de la noi! Of, of, of!
  Faceti-va si voua un test de anxietate si poate va inviorati si incepeti sa lucrati coerent si cu finalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Nu există o campanie de vaccinare a profesorilor, fiecare se înscrie la programare când dorește / Elevii cu boli cronice pot fi înscriși de aparținători / Programarea începe pe 15 ianuarie – Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

Profesorii, care fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, se pot înscrie, începând din data de 15 ianuarie, la vaccinare dacă doresc acest lucru, însă nu există o…
Vezi articolul

Rectorul universității care verifică teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, generalul Dorin Pleșcan, este fostul șef de cabinet al acestuia, propus pentru avansarea în grad chiar de Ciucă / A ajuns rector printr-o modificare a regulilor solicitată indirect de Ministerul Apărării, condus atunci tot de Nicolae Ciucă

Rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, generalul Dorin Corneliu Pleșcan (57 de ani), este fostul șef de cabinet al premierului Nicolae Ciucă (54 de ani), pe vremea când acesta…
Vezi articolul