Szekely, întrebat dacă el crede că părinții se opun testării elevilor: „Oh, da. Am primit nenumărate mesaje de la părinți. Inclusiv eu personal am fost acuzat că forțăm copiii să intre în programe de testare biologică ale unor oculte mondiale…”

1.811 vizualizări
Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com
Consilierul lui Sorin Cîmpeanu, Radu Szekely, a spus că a primit numeroase apeluri și mesaje de la părinți care se opun testării elevilor, în condițiile în care, începând de săptămâna viitoare, primele din cele peste 32 de milioane de teste de salivă achiziționate de Ministerul Educației ar trebui să ajungă în școli. Întrebat în cadrul unei conferințe a Salvați Copiii dacă el crede că părinții se opun testării elevilor, Szekely a răspuns „Oh, da. Am primit nenumărate apeluri, mailuri și mesaje de la părinți. Inclusiv eu personal am fost acuzat că forțăm copiii să intre în programe de testare biologică ale unor oculte mondiale…”.

Mai jos, dialogul dintre Radu Szekely și președinta Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, din cadrul conferinței „Consecințele pandemiei asupra copiilor”, difuzată marți pe Facebook-ului ONG-ului:

Radu Szekely: “Ministerul Educației a solicitat permanent, prin martie-aprilie, teste non-invazive… celelalte teste antigen invazive, cu exsudat nazofaringian au fost disponibile în școli… așteptăm în continuare procedurile din partea Ministerului Sănătății, cum vor trebui administrate aceste teste, dar cel mai probabil vor trebui autoadministrate sau administrate de părinți acasă. Important este să avem și de partea noastră părinții, adică să folosim aceste teste de screening pentru a preveni intrarea în școală a persoanelor infectate și a prelungi cât mai mult posibil, sau a permite celorlalți, care nu au fost contacți direcți, să continue școala în format fizic, dar, repet, ne bazăm foarte mult pe sprijinul și înțelegerea părinților astfel încât să permită această testare și să încurajeze copiii să accepte testarea, altfel vom rămâne din nou cu milioane de teste nefolosite și vom primi mesaje că nu facem suficient pentru a preveni răspândirea virusului”.

Întrebat dacă el crede că părinții se opun testării elevilor, secretarul de stat a răspuns: „Oh, da. Am primit nenumărate apeluri, mailuri și mesaje de la părinți. Inclusiv eu personal am fost acuzat că forțăm copiii să intre în programe de testare biologică ale unor oculte mondiale…”

Întrebat dacă este o proporție mai mare a celor care se opun, Szekely a răspuns că nu are cum să spună asta fiindcă, în general, oficialilor din minister le scriu persoane care nu sunt de acord cu măsurile luate.

Declarațiile, în jurul minutului 32:00, în video-ul de mai jos:

Amintim că la licitația pentru testele de salivă care trebuie să ajungă în curând în școli, la Lotul 1, au câștigat 3 firme, care împart între ele 9 milioane de teste. De asemenea, 8 firme au câștigat licitația pentru loturile 2 și 3 pentru testele de salivă. Lotul 2 are 11,1 milioane de teste de salivă și termen de livrare în 10 zile, iar Lotul 3 care numără în total 12,5 milioane de teste, potrivit datelor transmise Edupedu.ro de către Oficiul Național pentru Achiziții Publice (ONAC).

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a lansat pe 14 octombrie licitația pentru cele 70 de milioane de teste de salivă destinate școlilor. Însă, totalul de teste care va ajunge în școli este de 32,6 milioane.

Foto: Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
EXCLUSIV Trei firme au câștigat Lotul 1 din licitația pentru testele de salivă pentru școli, împărțind între ele 80 de milioane de lei pentru 9 milioane de teste
EXCLUSIV Opt firme au câștigat Loturile 2 și 3 din licitația pentru testele de salivă destinate școlilor, împărțind între ele 23,6 de milioane de teste / Achiziția totală acoperă doar jumătate din testele necesare

3 comments
 1. Care teste?
  Dacă până in decembrie nu ajung in TOATE școlile aceste teste, vă dați toti demisia din minister?

  Banuiesc că nu, așa că terminați cu vânătoarea de conspirationisti și ocupati-vă de educație.

  Nici până acum nu aveti procedura de administrare a testelor non invazive dar vă tot lamentați si bateți apa in piuă.

  Demisia ta si a ministrului patefon e suficientă ca sa se schimbe ceva. Poate in bine.

  1. Aveti dreptate. Daca ar fost o adevarata consultare cu specialistii din sanatate si educatie ( nu cu cei din grupul acela celebru, unde sunt doar vreo doi medici si aceia nespecialisti in virusologie, combaterea pandemiilor etc), domnul ministru Cimpeanu ar fi trebuit sa stie ca urmeaza un val IV si la noi, greu de gestionat.
   Asa ca ar fi trebuit sa achizitioneze aceste teste ( parca si in primavara vorbeau de ele ca despre ceva ce urma in scurt timp sa soseasca in scoli). Dl minstru e un ministru demis (guvernul a cazut), dar e luat in calcul cam in toate variantele de viitor guvern pentru a continua la Educatie….
   De vina pentru ce se intampla in educatie, sanatate, economie si in alte domenii nu e devina o persoana , ci politizarea excesiva in orice domeniu de activitate ( perioda activistilor de partid ce se pricepeau la toate in timpul lui Ceausescu e nimic pe langa ce avem azi !). Peste tot vezi o birocratie din ce in ce mai stufoasa si tot felul de prieteni, amante, nepoti si nepoate, oameni ce nu au nici o competenta reala, dar sunt pusi in tot felul de posturi si rezultatele se vad. Daca mai merge ceva in tara, se datoreaza mediului privat faptului ca unele institutii merg inca din inertie , ca mai exista inca specialisti adevarati (majoritatea insa lipsiti de putere de decizie la nivel inalt, din pacate ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea la liceu și examenul de bacalaureat din proiectul de lege a Educației, criticate în continuare de Federația Națională a Părinților, care remarcă „și completări și modificări benefice”

„Federația Națională a Părinților își menține opoziția față de modul în care se propune desfășurarea admiterii în învățământul liceal și a examenului de bacalaureat”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

INTERVIU Contractul de fuziune a Universității din Pitești cu Politehnica București a fost aprobat în Senatul instituției argeșene. Rectorul Dumitru Chirleșan: Se dorește ca fuziunea să se facă prin lege specială / Noua universitate va fi de tip “federație”, cu două centre coordonate de câte un prorector 

Fuziunea dintre Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea din Pitești (UPIT), negociată în ultima jumătate de an, intră pe ultima sută de metri după ce, săptămâna trecută, Senatul instituției…
Vezi articolul

Prințul Philip și Regele Mihai au fost prieteni din copilărie – Galerie foto. Istoricul Adrian Cioroianu: Viața Prințului, o lecție de stabilitate și echilibru care duce la puterea unui simbol / Philip avea ceva din spiritul nostru sud european

Prințul Philip, Duce de Edinburgh și consortul de peste 73 de ani al reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, a murit vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani. A…
Vezi articolul