Tabere studențești gratuite la munte, mare și în Delta Dunării, în vara 2025. Înscrierile se fac între 5 mai și 2 iunie, direct la secretariatele facultăților / Listele cu studenții selectați și destinațiile au termen 19 iunie

5.089 de vizualizări
Foto: © Yanlev | Dreamstime.com
Studenții pot merge gratuit în tabere organizate la munte, la mare sau în Delta Dunării în vacanța de vară 2025, printr-un program derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES), prin Casele de Cultură ale Studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”.

Potrivit metodologiei oficiale, publicată în Monitorul Oficial (MO) pe 30 decembrie 2024 și semnalată în această perioadă de mai multe universități, locurile sunt alocate gratuit și includ cazare și masă pentru 6 zile (5 nopți) și se acordă pe bază de criterii de performanță academică, implicare în activități extracurriculare sau sociale.

Pentru a putea solicita un loc, studenții trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • să fie înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență (licență, master, doctorat);
  • să fie integraliști (să fi promovat toate examenele din anul anterior sau, în cazul studenților din anul I, să fi promovat toate examenele din sesiunea de iarnă);
  • să aibă vârsta de până în 35 de ani​.

Excepție de la condiția de integralist fac studenții care aplică pentru un loc de tabără acordat pe criterii sociale (ex: orfani, proveniți din sistemul de protecție, cu dizabilități, romi, din mediul rural, cu afecțiuni medicale cronice etc.)​, conform metodologiei.

Calendarul înscrierilor aprobat de MFTES (sursa)
  • 5 mai – 2 iunie 2025: perioada de completare și depunere a cererii tip (Anexa 4) direct la secretariatele facultăților;
  • 4 iunie: afișarea listelor provizorii cu studenții eligibili;
  • 5 iunie: selecția și afișarea procesului-verbal cu studenții propuși pentru tabere;
  • 11 – 13 iunie: depunerea contestațiilor;
  • 16 iunie: soluționarea contestațiilor;
  • 17 iunie: afișarea listelor finale​.
Unde și când au loc taberele

Taberele se vor desfășura în perioada 14 iulie – 3 septembrie 2025, în cel puțin 10 serii consecutive, fiecare de câte 6 zile, în locații aflate în stațiuni montane, de litoral sau în Delta Dunării. Locațiile sunt alese în urma consultărilor cu organizațiile studențești și sunt accesibile cu mijloace de transport în comun​.

Selecția beneficiarilor se face:

  • în funcție de media generală obținută în anul anterior de studii;
  • pe baza implicării în activități extracurriculare (culturale, artistice, științifice, de voluntariat);
  • în cazul studenților din anul I, pe baza mediei de admitere;
  • pentru cazurile sociale, selecția se face în funcție de documentele justificative și nu se aplică criteriul mediei sau al integralității​.

Listele finale cu studenții selectați, precum și perioadele și locațiile taberelor vor fi afișate de universități până la 19 iunie 2025, mai prevede același calendar.

Repartizarea locurilor la universități (sursa)

Foto: © Yanlev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din mediul rural i-au cerut ministrului David să revizuiască educația civică și sistemul de decontare a transportului spre școală, plus să existe o corelare mai bună între discipline și Masa caldă să fie extinsă la nivel național / Formarea profesorilor în domeniul educației digitale și a gândirii critice – o altă cerință

Reprezentanții Consiliului Consultativ al Copiilor World Vision România au cerut ministrului Educației și Cercetării, Daniel David, să revizuiască sistemul de decontare a transportului, să finanțeze alocarea de autobuze școlare în…
Vezi articolul
analiză bac

Facultățile au primit interdicție de a organiza examen suplimentar de limbă română la admitere, pentru minoritari. Ministerul Educației: Diploma de BAC atestă competențele lingvistice

Schimbare decizională radicală la Ministerul Educației: Universitățile nu mai pot organiza examene suplimentare de limbă română la admiterea la facultate special pentru candidații aparținând minorităților naționale. “Certificarea competențelor lingvistice de…
Vezi articolul

RANKING România își extinde prezența în clasamentul universităților după domenii de studiu Shanghai 2024, deși rămâne în afara clasamentului general Shanghai / Babeș-Bolyai – în top 100 la Matematică / Reviriment în domeniile Economie și Psihologie / Prezență minimă la Inginerie, nicio apariție la Educație, Științe politice sau Drept 

România își extinde prezența în clasamentul internațional Shanghai Ranking după domenii de studiu 2024, în condițiile în care, pentru al doilea an consecutiv, nu este reprezentată deloc în top 1000…
Vezi articolul