Taberele pentru copiii români din afara țării vor fi organizate în taberele de agrement din Oglinzi, judeţul Neamţ, şi Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, anunță ministrul familiei, Gabriela Firea

358 de vizualizări
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com
Foto: Dreamstime.com
Încă din aprilie, ministrul familiei anunța că se reiau anul acesta taberele pentru copiii români din diaspora, dar abia acum a precizat locurile unde se vor desfășura. Anunțul inițial era pentru tabere la munte și la mare dar astăzi, într-o postare pe Facebook, ministrul Firea a vorbit doar despre cele de la munte, fără să precizeze dacă se vor mai organiza tabere și pe litoral.
  • Înscrierile pentru ediţia din acest an se încheie în 17 iunie şi se centralizează de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe adresa taberearc@dprp.gov.ro.

1.225 de elevi, studenţi, tineri şi profesori din Diaspora şi comunităţile istorice vor merge anul acesta la munte în România, în cadrul unor tabere organizate de statul român, spune Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea. Organizarea lor a fost întreruptă timp de 2 ani, în pandemie.

“Încep taberele pentru copiii români din afara ţării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important. Am semnat, astăzi, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu, conducătorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, şi Eduard Novak, ministrul Sportului, protocolul de colaborare pentru taberele ARC”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.    

“Pentru ediţia din acest an, au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, judeţul Neamţ, şi Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. Timp de şapte zile, grupurile de tineri şi cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neştiute poate despre istoria României şi vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pune la dispoziţie taberele şi asigura cheltuielile cu masa pentru toţi participanţii’, mai spune ministrul Gabriela Firea.

În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenţi şi profesori au participat la taberele ARC, scrie în postare.

Photo 124859829 © Sergey Novikov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar

Proiectul legii învățământului preuniversitar nu mai conține incompatibilitatea directorilor și inspectorilor școlari cu funcțiile de consilier local sau județean, care exista în versiunea proiectului obținut pe surse de Edupedu.ro. Eloiminarea…
Vezi articolul