Tânărul cercetător român Sergiu Pașca este laureatul Premiului Judson Daland 2021, în valoare de 50.000 de dolari, pentru „realizări remarcabile în investigații clinice orientate către pacient”

385 de vizualizări
Foto: captură video pascalab.org
Laureatul din anul 2021 al Premiului Judson Daland, pentru realizări remarcabile în investigații clinice orientate către pacient, este cercetătorul român Sergiu Pașca (39 de ani). Anterior, acesta a fost numit ”cercetătorul anului 2021” de Societatea Internaţională de Cercetare în domeniul Schizofreniei (SIRS).

Premiul va fi acordat la reuniunea din aprilie 2022 a Societății Filozofice Americane și recunoaște realizările remarcabile în investigația clinică, în special cercetarea orientată spre pacient, potrivit site-ului instituției.

Distincția poartă numele doctorului Judson Daland, născut în 1860, un proeminent medic din Philadelphia și o figură remarcabilă în cercetarea medicală, care a lăsat cea mai mare parte a proprietății sale Societății pentru a sprijini cercetarea în medicina clinică.

Premiul de 50.000 de dolari este oferit la fiecare 3-5 ani. În plus față de premiu, o bursă Judson Daland este acordată anual folosind aceste fonduri.

Cercetătorul este profesor asociat în psihiatrie și științe comportamentale la Stanford Center for Sleep Sciences and Medicine, Bonnie Uytengsu, director al Stanogen Brain Organogenesis Program și director al Stanford Neuroscience Stem Cell Core, Wu Tsai Neurosciences Institute, Universitatea Stanford.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pentru ca abuzatorii de copii să nu mai ajungă în funcții publice, Salvați Copiii cere schimbarea urgentă a legislației electorale, după ce primarul din Șotrile, o comună din Prahova, a fost validat de instanță deși fusese condamnat definitiv pentru pornografie infantilă

Organizația Salvați Copiii cere adoptarea urgentă a modificărilor legislației electorale, astfel încât persoanele care au comis infracțiuni grave comise asupra copiilor să nu ajungă în funcții publice, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul