Teatrul Ion Creangă începe sâmbătă difuzarea VIDEO online a spectacolelor pentru copii / Programul spectacolelor online de săptămâna viitoare / Prima piesă – “Iglu”, pentru copiii foarte mici

2.380 de vizualizări
Spectacolul “Amintiri intr-o valiza” de la Teatrul Ion Creanga / Sursa: Facebook – Teatrul Ion Creangă
Teatrul Ion Creangă din București începe, de sâmbătă 21 martie, să difuzeze pe pagina sa de Facebook o serie de spectacole pentru copiii și părinții nevoiți să stea în case în această perioadă. “Le oferim copiilor șansa să urmărească spectacole ale noastre în această formă, pentru că nu putem să ne întâlnim în sala de spectacole”, a spus pentru EduPedu.ro directorul teatrului, Gabriel Coveșeanu. Prima reprezentație, programată sâmbătă la ora 10.30, este spectacolul nonverbal “Iglu”, pentru categoria de public acoperită exclusiv, în rândul teatrelor rormânești, de acest teatru – copiii de sub 3 ani.
  • Tot sâmbătă, la ora 18.00, este programată piesa “A 12-a noapte” (adaptare după William Shakespeare, pentru copii de +6 ani), iar duminică dimineață, de la 10.30 – piesa “Zbor prin povești” (spectacol coregrafic pentru copii de 3-6 ani)

Piesele sunt selectate pentru a răspunde celor trei categorii vizate de teatru – școlari (+6 ani), preșcolari (3-6 ani) și copii de până la 3 ani.

Program difuzări online pe Facebook.com/TeatrulIonCreanga, furnizat de Teatrul Ion Creangă pentru EduPedu.ro

Perioada 23-29 martie

L 23.03, 11:00 – Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

Ma 24.03, 11:00 – De-a Micul Prinț (4-6 ani)

Mi 25.03, 18:00 – Pernuța somnoroasă (sub 3 ani)

J 26.03, 18:00 – Prostia omenească (+4 ani)

V 27.03, 18:00 – Pe mărimea mea (3-6 ani)

S 28.03, 10:30 – Bună dimineața! (sub 3 ani)

S 28.03, 18:00 – Sticluș Căpcăunul (+4 ani)

D 29.03, 10:30 – Fără frică (3-6 ani)

Teatrul a anunțat că fiecare piesă va fi disponibilă timp de 3 ore după ce este difuzată pe Facebook, urmând să fie reprogramată. De ce? Potrivit directorului Coveșeanu (știut de publicul larg în calitate de prezentator TV – Cove), “am mers pe principiul de a funcționa cumva, ca instituție, în mediul online ca și cum am fi la sala de spectacole. Dacă la teatru avem ore pentru spectacole și spectatorii puteau veni la aceste ore, ne-am gândit să păstrăm acest lucru și spectacolele online să fie difuzate la același interval orar.”

El spune că, în total, vor fi în jur de 15 spectacole, care vor fi reprogramate după prima difuzare. “Facem un fel de stagiune. Acum sala nu există fizic, dar va exista în virtual“.

  • Gabriel Coveșeanu: “Dată fiind situația actuală, faptul că s-au închis școlile, copiii sunt acasă, e o perioadă dificilă pentru copii și pentru părinți, pe lângă eventualele teme sau activități școlare sunt tot felul de activități pe care părinții trebuie să le facă împreună cu cei mici. Pentru că se prelungește această perioadă, venim în întâmpinarea loc oferindu-le șansa să urmărească spectacolele noastre în această formă, pentru că nu mai putem să ne întâlnim în sala de spectacole.
Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultatele de la probele orale și inspecții, de la concursul de Titularizare, nu au fost publicate de Ministerul Educației în termenul legal / Lista inspectoratelor școlare care au afișat notele

Afișarea rezultatelor la probele practice și a inspecțiilor speciale la clasă nu a fost făcută de Ministerul Educației pe platforma dedicată concursului, deși termenul era luni, 4 iulie, conform calendarului…
Vezi articolul

Eduard Novak, propunerea pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, singurul campion paralimpic din istoria României: Sportul mă defineşte, mă determină să-mi depăşesc orice limită

Eduard Novak, propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi singurul campion paralimpic din istoria României. Novak, în vârstă de 44…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației decontează câte 60 de lei de participant pentru fiecare activitate extracurriculară organizată online de universități, de 6 ori mai mult față de cele organizate fizic. Rectorii trebuie să trimită lista pentru bani până pe 2 decembrie

Ministerul Educației aprobă decontarea unei sume de câte 60 de lei pentru fiecare participant la o activitate extracurriculară organizată online de universități, potrivit ordinului de ministru al educației publicat în…
Vezi articolul