Teatrul Ion Creangă începe sâmbătă difuzarea VIDEO online a spectacolelor pentru copii / Programul spectacolelor online de săptămâna viitoare / Prima piesă – “Iglu”, pentru copiii foarte mici

2.371 de vizualizări
Spectacolul “Amintiri intr-o valiza” de la Teatrul Ion Creanga / Sursa: Facebook – Teatrul Ion Creangă
Teatrul Ion Creangă din București începe, de sâmbătă 21 martie, să difuzeze pe pagina sa de Facebook o serie de spectacole pentru copiii și părinții nevoiți să stea în case în această perioadă. “Le oferim copiilor șansa să urmărească spectacole ale noastre în această formă, pentru că nu putem să ne întâlnim în sala de spectacole”, a spus pentru EduPedu.ro directorul teatrului, Gabriel Coveșeanu. Prima reprezentație, programată sâmbătă la ora 10.30, este spectacolul nonverbal “Iglu”, pentru categoria de public acoperită exclusiv, în rândul teatrelor rormânești, de acest teatru – copiii de sub 3 ani.
  • Tot sâmbătă, la ora 18.00, este programată piesa “A 12-a noapte” (adaptare după William Shakespeare, pentru copii de +6 ani), iar duminică dimineață, de la 10.30 – piesa “Zbor prin povești” (spectacol coregrafic pentru copii de 3-6 ani)

Piesele sunt selectate pentru a răspunde celor trei categorii vizate de teatru – școlari (+6 ani), preșcolari (3-6 ani) și copii de până la 3 ani.

Program difuzări online pe Facebook.com/TeatrulIonCreanga, furnizat de Teatrul Ion Creangă pentru EduPedu.ro

Perioada 23-29 martie

L 23.03, 11:00 – Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

Ma 24.03, 11:00 – De-a Micul Prinț (4-6 ani)

Mi 25.03, 18:00 – Pernuța somnoroasă (sub 3 ani)

J 26.03, 18:00 – Prostia omenească (+4 ani)

V 27.03, 18:00 – Pe mărimea mea (3-6 ani)

S 28.03, 10:30 – Bună dimineața! (sub 3 ani)

S 28.03, 18:00 – Sticluș Căpcăunul (+4 ani)

D 29.03, 10:30 – Fără frică (3-6 ani)

Teatrul a anunțat că fiecare piesă va fi disponibilă timp de 3 ore după ce este difuzată pe Facebook, urmând să fie reprogramată. De ce? Potrivit directorului Coveșeanu (știut de publicul larg în calitate de prezentator TV – Cove), “am mers pe principiul de a funcționa cumva, ca instituție, în mediul online ca și cum am fi la sala de spectacole. Dacă la teatru avem ore pentru spectacole și spectatorii puteau veni la aceste ore, ne-am gândit să păstrăm acest lucru și spectacolele online să fie difuzate la același interval orar.”

El spune că, în total, vor fi în jur de 15 spectacole, care vor fi reprogramate după prima difuzare. “Facem un fel de stagiune. Acum sala nu există fizic, dar va exista în virtual“.

  • Gabriel Coveșeanu: “Dată fiind situația actuală, faptul că s-au închis școlile, copiii sunt acasă, e o perioadă dificilă pentru copii și pentru părinți, pe lângă eventualele teme sau activități școlare sunt tot felul de activități pe care părinții trebuie să le facă împreună cu cei mici. Pentru că se prelungește această perioadă, venim în întâmpinarea loc oferindu-le șansa să urmărească spectacolele noastre în această formă, pentru că nu mai putem să ne întâlnim în sala de spectacole.
Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Miniștrii Educației din România și Maroc au discutat la București cu rectorii universităților de la noi pentru integrarea celor 5.000 de studenți de origine marocană, refugiați din Ucraina / Majoritatea sunt studenți la medicină

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, s-a întâlnit astăzi cu omologul său marocan, Abdellatif Miraoui, ministrul Învățământului Superior, Cercetării Științifice și Inovării în Guvernul Regatului Maroc și au discutat despre modul…
Vezi articolul