Telescopul James Webb Space a descoperit posibile semne de viață pe o planetă îndepărtată / Acolo ar putea exista și apă

305 vizualizări
Foto: captură solarsystem.nasa.gov
Telescopul spațial James Webb al Nasa ar fi descoperit dovezi timide ale unui semn de viață pe o planetă îndepărtată. Este posibil să fi detectat o moleculă numită sulfură de dimetil (DMS). Pe Pământ, cel puțin, aceasta este produsă doar de către formele de viață. Cercetătorii subliniază că detectarea pe planeta aflată la 120 de ani lumină distanță „nu este solidă” și că sunt necesare mai multe date pentru a confirma prezența acesteia, conform G4Media.ro.

Cercetătorii au detectat, de asemenea, metan și CO2 în atmosfera planetei. Detectarea acestor gaze ar putea însemna că planeta, denumită K2-18b, are un ocean de apă.

Profesorul Nikku Madhusudhan, de la Universitatea din Cambridge, care a condus cercetarea, a declarat pentru BBC News că întreaga sa echipă a fost ”șocată” când a văzut rezultatele. „Pe Pământ, DMS este produs doar de viață. Cea mai mare parte din el în atmosfera terestră este emisă de fitoplanctonul din mediile marine”, a spus el.

Dar profesorul Madhusudhan a descris detectarea DMS ca fiind provizorie și a spus că vor fi necesare mai multe date pentru a confirma prezența sa. Aceste rezultate sunt așteptate peste un an.

”Dacă se confirmă, ar fi un lucru uriaș și simt responsabilitatea de a face acest lucru corect dacă facem o afirmație atât de mare”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Agenția Națională Antidrog

Agenția Națională Antidrog: România se află sub media europeană la consumul de droguri în rândul adolescenților, dar peste medie la consumul de tutun. Cât stau adolescenții români pe rețelele sociale

România se situează sub media europeană în ceea ce privește consumul de droguri în rândul adolescenţilor, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), transmite Agerpres. Astfel, consumul oricărui…
Vezi articolul