Tendințe. O universitate britanică oferă programe de licență în România, pe fondul schimbărilor cu care se confruntă studenții internaționali care vor să urmeze studii în Marea Britanie, după Brexit

1.537 de vizualizări
Abertay University / Sursa: Abertay.ac.uk
Cursuri de licență ale unei universități din Scoția vor fi putea fi urmate la București, în urma unui parteneriat încheiat de respectiva instituție cu un partener din România. Potrivit unui anunț referitor la acest proiect, mutarea vine în condițiile în care regulile de finanțare și tarifare aplicate studenților europeni din Marea Britanie s-au schimbat în urma Brexit.

Parteneriatul a fost încheiat de Universitatea Abertay din Scoția și Bucharest International School of Management din România. În cadrul înțelegerii, trei programe de licență, în domeniul afacerilor, ale instituției britanice vor putea fi urmate la București.

Anunțul o citează pe Liz Bacon, Deputy Vice-Chancellor la Universitatea Abertay, potrivit căreia, prin parteneriat, aceasta „devine prima școală de business din Marea Britanie care desfășoară programe de licență în România”.

Contextul prezentat: studenții străini din Marea Britanie care până în momentul Brexit puteau accesa un împrumut guvernamental pentru a acoperi taxele de școlarizare nu mai au această posibilitate, iar Brexitul a determinat și o creștere a taxelor de școlarizare în instituții britanice de învățământ superior.

Programele incluse în proiect urmează curriculumul britanic, dar sunt adaptate la nivel local, sunt în engleză, iar organizatorii susțin că taxa de școlarizare ar fi mai mică decât cea aplicată în Marea Britanie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A început proiectul Hercules, prin care elevii între 6 ani și 15 ani pot încerca diferite sporturi, gratuit, în timpul vacanței mobile / Elevii din județele Ilfov și Suceava se pot înscrie deja pe platforma ministerului Tineretului și Sportului

Proiectul “Hercules” al Ministerul Tineretului și Sportului este o inițiativă prin care elevii cu vârste de între 6 ani – 15 ani pot încerca gratuit diferite sporturi, în cadrul unor…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: „Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie”

Mai sunt doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, iar elevii, profesorii și părinții „se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu știe în ce condiții se…
Vezi articolul

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea școlii, ci consilierea și sprijinirea, potrivit noului Regulament. Inspectorii apreciază “starea de bine a preșcolarilor și elevilor”

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea activității școlii, potrivit noului Regulamentul de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul 6.106 din 2020, publicat în…
Vezi articolul