Teste inițiale gratuite la Informatică, Tehnologia informației și a comunicațiilor, pentru elevii de clasele VI-XII

7.475 de vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Teste inițiale gratuite la Informatică, Tehnologia informației și a comunicațiilor, pentru elevii de clasele VI-XII, sunt disponibile în format PDF, potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar Județean Iași. Lucrarea “Informatică, Tehnologia informației și a comunicațiilor – Teste inițiale pentru clasele VI-XII” constituie un instrument de lucru util atât elevilor, cât și profesorilor, și are ca rol diagnosticarea nivelului de pregătire la începutul anului școlar 2021-2022, facilitând o intervenție precisă pentru eliminarea sau reducerea decalajelor, după cum anunță ISJ Iași.

Astfel, elevii au ocazia de a se concentra în mod expres asupra rezolvării cu succes a subiectelor fără a considera, efectiv, că este o evaluare propriu-zisă, ci un exerciţiu util activităţii de învăţare (rezolvarea corectă a subiectelor, încadrarea în timpul de lucru, ansamblul cerinţelor privind redactarea unei lucrări scrise, etc.), concluziile evaluării fiind premisa pentru progresele ulterioare, după cum se arată în mesajul transmis.

Conform Inspectoratului Școlar Iași, cadrele didactice care predau disciplinele Informatică și TIC/ Informatică/ Tehnologia informației și a comunicațiilor oferă elevilor claselor VI-XII modele de teste inițiale realizate după reperele metodologice elaborate de Ministerul Educației, pe fondul traversării unei ample perioade de criză educațională generată de contextul pandemic.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Felicitări autorilor pentru realizarea acestei lucrări! Vă mulțumim! Multă sănătate și multă putere de muncă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației anunță situația actualizată a școlilor închise din cauza condițiilor meteo: decizie finală de suspendare integrală a cursurilor în 6 județe, pentru astăzi

Ministerul Educației anunță că și în județul Vrancea inspectoratul școlar a decis să suspende integral cursurile, după ce dimineață a comunicat că suspendarea nu cuprinde și orele efectuate după-amiază. În…
Vezi articolul