Top 10 cele mai bune școli din București la Evaluarea Națională 2019 după criteriile de performanță. Nicio școală din Sectorul 3 nu se află în clasament

34.415 vizualizări
SURSA: Google Maps
Clasamentul celor mai bune școli gimnaziale din Capitală, după criteriile de performanță, s-a modificat față de anul trecut, potrivit raportului ISMB din 2019, consultat de Edupedu.ro. Pe locul I a rămas Colegiul Vianu, dar pe locul al doilea a urcat Colegiul Grigore Moisil, iar Școala Ioanid, care era pe 3 anul trecut, în 2019 nu a mai prins top 10. Analiza arată și căderea Colegiului Gheorghe Lazăr de pe locul al doilea în 2018, până pe locul al IV-lea în 2019, precum și intrarea Colegiului Caragiale pe locul al V-lea în acest clasament realizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și CMBRAE. În top 10 se află două școli particulare – Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” și Liceul Teoretic Școala Europeană București.

În TOP 10 școli gimnaziale din Capitală nu se regăsește nicio unitate de învățământ din Sectorul 3 al Capitalei, potrivit raportului citat. Sectorul 1 are 4 școli în clasament, Sectorul 2 are 3 școli, Sectoarele 4, 5 și 6 câte o școală.

  • TOP 10 Școli gimnaziale în București, după analiza EN 2019
  1. Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” 4,94 (Sectorul 1)
  2. Colegiul Național “Grigore Moisil” 4,93 (Sectorul 6)
  3. Liceul Pedagogic “Anastasia Popescu” 4,92 (Sectorul 2)
  4. Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” 4,83 (Sectorul 5)
  5. Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” 4,73 (Sectorul 1)
  6. Liceul Teoretic Școala Europeană București 4,66 (Sectorul 1)
  7. Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” 4,61 (Sectorul 2)
  8. Școala Gimnazială nr. 79 4,60 (Sectorul 4)
  9. Colegiul Național “Spiru Haret” 4,56 (Sectorul 2)
  10. Școala Gimnazială “Ioan Heliade Rădulescu” 4,56 (Sectorul 1)

Clasamentul este bazat pe analiza unor criterii de performanță, după cum le numește raportul ISMB. Aceste criterii sunt detaliate la finalul articolului.

Anul trecut nicio școală din Sectoarele 3 și 4 nu se afla între primele zece din Capitală. Iată care erau școlile din acest clasament în 2018:

  • TOP 10 Școli gimnaziale în București după analiza EN 2018
  1. Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” 4,94
  2. Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” 4,89
  3. Şcoala Gimnazială ”Ioanid” 4,88
  4. Colegiul Național ”Grigore Moisil” 4,75
  5. Liceul Teoretic ”Școala mea” 4,72
  6. Liceul Teoretic ”Șfinții Trei Ierarhi” 4,72
  7. Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” 4,71
  8. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” 4,65
  9. Colegiul Național ”Spiru Haret” 4,65
  10. Colegiul Național ”Cantemir Vodă” 4,63

Punctajele sunt obțiunute din corelarea a șapte criterii numite ”criterii de performanță și succes” la fiecare școală în parte.

Criteriul 1 – Rata de promovare la Evaluarea Națională – adică numărul candidaților cu media la Evaluarea Națională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidați prezenți.

Criteriul 2 – Rata de success a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaților cu media la Evaluarea Națională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a VIII-a.

Criteriul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenților clasei a VIII-a raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a VIII-a.

Criteriul 4 – Rata de prezență la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a – Numărul absolvenților prezenți la Evaluarea Națională raportat la numărul de candidați înscriși.

Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 și 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 și mai mici decât 9,50 din numărul candidaților prezenți

Criteriul 6 – Rata mediilor între 9,50 și10 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 și mai mici decât 10 din numărul candidaților prezenți

Criteriul 7 – Rata mediilor de 10 – Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaților înscriși prezenți

FOTO: Google Maps


4 comments
  1. Nu are nici o relevanta sectorul. Marea majoritate merge pe flotant la scoala preferata.
    Aia cu sectorul 3 e click bait…

  2. bine, se si amesteca scoli cu sute de absolventi , gen sc 79 cu scoli private cu 1-2 clase de 20 de elevi,

    rezultatul nu e concludent, pt parintii care cauta cea mai buna scoala pt copii lor.

    my 50 cents

  3. In articol se menționează: “În top 10 se află o singură școală particulară – Liceul Teoretic Școala Europeană București.” E incorect, școala de pe locul 3 (Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”) e tot școală particulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu vorbește despre evaluări standardizate și digitalizate, în câte un județ, la BAC și Evaluare Națională 2022: Nu va fi presiune pusă pe evaluatori, pentru că nu vor mai avea un loc fix și un interval orar fix în care să fie obligați să corecteze

„La nivelul unui județ să avem o evaluare informatizată, digitalizată, standardizată până la un anumit nivel pentru Bacalaureat, și într-un alt județ pentru Evaluarea Națională. Asta va presupune scanarea lucrărilor…
Vezi articolul

Cum pot să îmi văd lucrarea de la Evaluarea Națională 2021: Procedura de vizualizare a foilor de examen prevede depunerea cererilor în format fizic – numai la școală, nu și pe mail – pe 15-16 iulie și consultarea lucrărilor în copie scanată pe 26-30 iulie

Elevii care au participat la Evaluarea Națională 2021 au dreptul să-și vadă lucrările de la examen, iar pentru acest lucru a fost stabilit un calendar. Procedura 29397/31 mai 2021 se…
Vezi articolul

Simularea pentru Evaluarea Națională 2024 va fi realizată cu corectare digitalizată, pentru a elimina erorile, a anunțat Ligia Deca: O greșeală clasică care se întâmplă datorită oboselii este că nu se adaugă punctul din oficiu

În contextul numărului foarte mare de contestații de la Evaluarea Națională, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat o soluție pentru a elimina eroarea umană. „Ceea ce vom face și am…
Vezi articolul

BREAKING Subiecte Matematică simulare Evaluarea Națională 2023. Doar o singură problemă cu elemente din viața reală, primită de elevii de clasa a VIII-a, în rest calcule abstracte / Cel mai dificil de rezolvat – „cubul“ de la Subiectul III, punctul 6

Subiectele de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică, marți 21 martie, au avut un timp de rezolvare de două…
Vezi articolul