Totalul absolvenților de inginerie din acest an este cu 35% mai mic decât necesarul pieței, spune rectorul Universității Politehnica București

663 de vizualizări
Foto: © Andrea De Martin | Dreamstime.com
România “are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii zece ani”, iar numărul absolvenților este sub necesarul pieței, afirmă rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, “numărul total al absolvenților de inginerie din acest an, din România, este cu 35% mai mic comparativ cu necesarul pieței”. Rectorul instituției menționate susține că aceasta reușește să acopere “doar 60% dintre solicitările de HR ale companiilor. Toate industriile care au legătură cu ingineria trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa de specialiști”.

Același comunicat al universității bucureștene susține că salariul mediu al unui inginer debutant ar fi de aproximativ 800 de euro net/lună și “poate ajunge până la 2.000 – 3.000 euro/lună după primii ani de muncă”. Pe de altă parte, cele mai recente estimări din piață arată că aproximativ 800 de euro este, de fapt, salariul mediu net pentru unele categorii de ingineri – detalii.

Foto: © Andrea De Martin | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

”Ne-au spus că vrem transport gratuit ca să mergem la plajă. Și din alocația forfetară să punem bani de benzină sau să închiriem un autobuz”, susține lidera elevilor din Constanța/ Secretar de stat: ”Dacă statul îi plătește naveta și nu o condiționează de școală merge la păcănele, ce-i așa complicat?”

Mai multe asociații de elevi din țară cer retragerea proiectului de OUG cu privire la transportul elevilor, pus în consultare publică de Ministerul Educației, argumentând că alocația forfetară pentru transport…
Vezi articolul