Transportatorii rutieri reclamă probleme privind transportul gratuit al elevilor: Nimeni nu a reușit să înțeleagă felul cum se decontează corect

4.359 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a emis, vineri, un comunicat prin care afirmă că transportatorii rutieri întâmpină numeroase probleme în privința programului de transport gratuit al elevilor, principala fiind aceea că unitățile de învățământ interpretează legislația așa încât să deconteze doar valoarea transportului din zilele în care elevii s-au prezentat la școli, potrivit Agerpres.

Din comunicat:

  • “Cea mai mare problemă rămâne aceea a încasării de către transportatori a contravalorii abonamentelor emise, deoarece multe unităţi de învăţământ, în interpretarea actului normativ, au anunţat că nu vor deconta decât contravaloarea transporturilor efectuate în zilele în care elevul s-a prezentat la unitatea de învăţământ. Iată cum transportatorul se transformă în detectiv particular în încercarea disperată de a încasa contravaloarea abonamentelor”.

Potrivit transportatorilor, programul de transport gratuit al elevilor s-ar desfășura în “haos total”, deoaece niciuna dintre părți nu a înțeles procedurile de decontare:

  • “Transportul gratuit al elevilor – haos total… Nici transportatorii, nici unităţile de învăţământ sau consiliile judeţene nu au reuşit să înţeleagă cum se aplică şi cum se decontează corect transportul gratuit al elevilor. În anumite judeţe nu există contracte încheiate între transportatori şi CJ-uri, iar acolo unde s-au încheiat au luat forma unor contracte de servicii publice ce trebuiau să aibă în spate proceduri competitive de atribuire şi nicidecum aplicarea unei Hotărâri de Guvern ce viza strict transportul gratuit al elevilor”.

FORT afirmă că a transmis autorităţilor numeroase semnale de alarmă pe subiectul problemelor generate de neclaritatea legislaţiei privind transportul gratuit al elevilor, dar şi pe alte subiecte, însă nu a primit niciun rezultat până în prezent:

  • “Răspunsul Ministerului Dezvoltării la ultima adresa oficială a FORT este şocant: ‘MLPDA nu are competenţa de a acorda consultanţă juridică persoanelor fizice sau juridice şi nici de a formula interpretări ale actelor normative”.
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, crede că politica celor trei scenarii, aplicată școlilor, este “corectă” și pune în context electoral discuția despre redeschiderea unităților de învățământ

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, fost ministru al Educației, a luat poziție, joi, în discuțiile privind situația școlilor închise din cauza pandemiei Covid-19. El…
Vezi articolul