Tudorel Toader riscă să piardă mandatul de rector al Universității Al.I Cuza din Iași

1.463 de vizualizări
Tudorel Toader riscă să își piardă mandatul de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în urma unei decizii fără precedent în mediul academic românesc, emisă de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), scrie PressOne.

Motivul este refuzul sistematic al Comisiei de Etică a Universității din Iași de a exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat, care ar fi plagiată, a procurorului Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Teza respectivă a fost coordonată tocmai de Tudorel Toader.

În acest context, se discută chiar reorganizarea sau desființarea instituției de învățământ pe care o conduce fostul ministru al Justiției.

Decizia Consiliului de Etică a fost emisă în data de 25 iulie 2019. Astfel, Universitatea „Cuza” este avertizată că ar putea fi sancționată cu retragerea acreditării Școlii Doctorale în Drept. Asta ar implica retragerea dreptului de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți doctoranzi pentru anul universitar care începe la toamnă.

Publicația PressOne a scris, în ianuarie 2018, despre posibilul plagiat din teza de doctorat a lui Codruț Olaru, la acea vreme vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii. În prezent, el este doar membru al secției de procurori a CSM.

CNATDCU a înregistrat o sesizare cu privire la suspiciunile de plagiat, însă nu a putut emite un verdict din cauza Comisiei de Etică a Universității „Cuza”. Aceasta nu emis nici până astăzi un punct de vedere, deși legea o obligă să facă asta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, nu putem să le suspendăm activitatea. Profesorii vor fi solicitați de Minister, dacă luăm măsura realizării de cursuri online / Analizăm amânarea simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat

After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, “nu putem noi să luăm măsura de a suspenda și activitatea din cadrul after school-urilor”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la…
Vezi articolul

“Trasee separate de formare accelerată” din primară până la universitate, pentru o carieră în cercetare, propuse de ministrul Ciprian Teleman / Dar e nevoie de bani pentru ca tinerii “să găsească un mediu minim confortabil pentru a rămâne acolo”

“Trasee separate pentru copii, începând din școala primară – gimnazial, preuniversitar-universitar, prin care cei mai buni să se califice pentru a începe o carieră în cercetare”. Așa sună o propunere…
Vezi articolul