Educație Știri Universitate

Tudorel Toader riscă să piardă mandatul de rector al Universității Al.I Cuza din Iași

Citire în 1 min
Tudorel Toader riscă să își piardă mandatul de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în urma unei decizii fără precedent în mediul academic românesc, emisă de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), scrie PressOne.

Motivul este refuzul sistematic al Comisiei de Etică a Universității din Iași de a exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat, care ar fi plagiată, a procurorului Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Teza respectivă a fost coordonată tocmai de Tudorel Toader.

În acest context, se discută chiar reorganizarea sau desființarea instituției de învățământ pe care o conduce fostul ministru al Justiției.

Decizia Consiliului de Etică a fost emisă în data de 25 iulie 2019. Astfel, Universitatea „Cuza” este avertizată că ar putea fi sancționată cu retragerea acreditării Școlii Doctorale în Drept. Asta ar implica retragerea dreptului de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți doctoranzi pentru anul universitar care începe la toamnă.

Publicația PressOne a scris, în ianuarie 2018, despre posibilul plagiat din teza de doctorat a lui Codruț Olaru, la acea vreme vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii. În prezent, el este doar membru al secției de procurori a CSM.

CNATDCU a înregistrat o sesizare cu privire la suspiciunile de plagiat, însă nu a putut emite un verdict din cauza Comisiei de Etică a Universității „Cuza”. Aceasta nu emis nici până astăzi un punct de vedere, deși legea o obligă să facă asta.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Viorica Dăncilă promite că rupe “ciclul nesfârşit de reforme şi viziuni” din Educaţie cu “o viziune pe termen lung” şi “substanţă”

Mihai Peticila

Ministerul Educaţiei dublează taxele de echivalare şi avizare a diplomelor de studii şi calificări, potrivit unui proiect de ordin

Mihai Peticila

O fabrică din Kosovo, transformată într-o şcoală modernă, cu grădiniţă şi cantină, plus terenuri de sport interioare în doar un an

Mihai Peticila

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.