Tudorel Toader riscă să piardă mandatul de rector al Universității Al.I Cuza din Iași

1.490 de vizualizări
Tudorel Toader riscă să își piardă mandatul de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în urma unei decizii fără precedent în mediul academic românesc, emisă de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), scrie PressOne.

Motivul este refuzul sistematic al Comisiei de Etică a Universității din Iași de a exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat, care ar fi plagiată, a procurorului Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Teza respectivă a fost coordonată tocmai de Tudorel Toader.

În acest context, se discută chiar reorganizarea sau desființarea instituției de învățământ pe care o conduce fostul ministru al Justiției.

Decizia Consiliului de Etică a fost emisă în data de 25 iulie 2019. Astfel, Universitatea „Cuza” este avertizată că ar putea fi sancționată cu retragerea acreditării Școlii Doctorale în Drept. Asta ar implica retragerea dreptului de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți doctoranzi pentru anul universitar care începe la toamnă.

Publicația PressOne a scris, în ianuarie 2018, despre posibilul plagiat din teza de doctorat a lui Codruț Olaru, la acea vreme vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii. În prezent, el este doar membru al secției de procurori a CSM.

CNATDCU a înregistrat o sesizare cu privire la suspiciunile de plagiat, însă nu a putut emite un verdict din cauza Comisiei de Etică a Universității „Cuza”. Aceasta nu emis nici până astăzi un punct de vedere, deși legea o obligă să facă asta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like