Turcan anunță mărirea stimulentului de reinserție pentru părinții care se află în concediu pentru creșterea copilului

14.425 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Guvernul a adoptat în primă lectură proiectul de lege care prevede creșterea stimulentului de reinserție pentru părinții care se află în concediu pentru creștere a copilului, a anunțat Raluca Turcan la conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Proiectul prevede ca părinții care se întorc la serviciu înainte împlinirea vârstei de 6 luni a copilului să primească 1.500 de lei lunar, pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediul pentru creșterea copilului.

Declarațiile Ralucăi Turcan:

„Al doilea proiect care surprinde o măsură activă de stimularea activității profesionale ține de creșterea stimulentului de reinserție de care beneficiază, în momentul de față, părinții aflați în concediul de creștere a copilului.

În momentul de față, dacă se întorc la muncă înainte de îndeplinirea perioadei de doi ani, primesc un stimul de 650 de lei pentru încă un an. Noi considerăm că o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui și, de asemenea, de susținere a angajatorului cu forță de muncă ar fi acoperită de o creștere a stimulului de reinserție la 1.500 de lei, care să fie acordat mamelor, părinților care să fie acordat părinților care se reîntorc la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediul pentru creșterea copilului.

Vorbim și de o măsură care aduce și un sprijin la bugetul statului, întrucât orice creștere a ocupării în sistemul economic românesc are un impact pozitiv asupra economiei”.

Amintim că valoarea medie a indemnizației de creștere a copilului în plată acum este de 2.314 lei, iar valoarea totală plătită de stat pentru aceste indemnizații este de circa 650 de milioane de lei anual.

Stimulentul de reinserție este acordat părinților care revin mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului. Acest stimulent nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și e nevoie de o cerere pentru ca părintele să îl poată primi.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ludovic Orban îl somează pe ministrul Educației să le pună primarilor la dispoziție clădirile care au fost școli, cu 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic / Niciun cuvânt despre clădirile pe care primarii să le ofere unităților de învățământ pentru distanțare, din septembrie

Solicitare electorală a premierului Ludovic Orban, cu doar 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic. “Să vă aplecați cu mai mare seriozitate pe solicitările autorităților locale privitoare la…
Vezi articolul