Ministrul Muncii: Părinții vor primi în continuare indemnizația de 75% din salariu, dacă școala se va desfășura online

4.110 vizualizări
Foto: gov.ro
Părinții vor primi în continuare indemnizația de 75% din salariu dacă școala se va desfășura online, inclusiv în cazul copiilor bolnavi care stau acasă, a declarat astăzi ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Digi24.

„Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinții să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum”, a declarat Turcan.

Ministrul Muncii a spus că măsura se poate aplica și în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a mai spus ministrul Muncii.

Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată astăzi. Președintele Klaus Iohannis are, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru pe această temă cu mai mulți membri ai guvernului.

La ședința de la Cotroceni vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

Sursă foto: gov.ro


1 comment
  1. Dna Turcan a zis ca se vor acorda zile pentru supraveghere copil in continuare, dar astazi in data de 8 februarie 2021 legea nu a fost actualizata astfel incat parintii copiilor cu probleme medicale ce au recomandare in continuare pentru scoala online sa poata solicita aceste zile angajatorilor. Practic suntem cu recomandarea scrisa de a nu merge in colectivitate dar angajatorul refuza acordarea zilelor de supraveghere neexistand o baza legala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Concediul plătit pentru stat cu copilul

Zile libere pentru supravegherea preşcolarilor de către părinţi în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezența fizică în grădinițe – proiect de lege aprobat de Senat, merge în Camera Deputaților

Senatorii au adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi (128), proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în…
Vezi articolul

BREAKING SURSE Secția de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Nicolae Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat / Cine este procurorul de caz

Parchetul General are în lucru un dosar în care este cercetat modul în care, în luna aprilie, la Curtea de Apel București, a avut loc repartizarea aleatorie a dosarului 2826/2/2022,…
Vezi articolul