Ministrul Muncii: Părinții vor primi în continuare indemnizația de 75% din salariu, dacă școala se va desfășura online

4.108 vizualizări
Foto: gov.ro
Părinții vor primi în continuare indemnizația de 75% din salariu dacă școala se va desfășura online, inclusiv în cazul copiilor bolnavi care stau acasă, a declarat astăzi ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Digi24.

„Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinții să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum”, a declarat Turcan.

Ministrul Muncii a spus că măsura se poate aplica și în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a mai spus ministrul Muncii.

Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată astăzi. Președintele Klaus Iohannis are, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru pe această temă cu mai mulți membri ai guvernului.

La ședința de la Cotroceni vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

Sursă foto: gov.ro


1 comentariu
  1. Dna Turcan a zis ca se vor acorda zile pentru supraveghere copil in continuare, dar astazi in data de 8 februarie 2021 legea nu a fost actualizata astfel incat parintii copiilor cu probleme medicale ce au recomandare in continuare pentru scoala online sa poata solicita aceste zile angajatorilor. Practic suntem cu recomandarea scrisa de a nu merge in colectivitate dar angajatorul refuza acordarea zilelor de supraveghere neexistand o baza legala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Din toamnă, clase de maximum 10-15 elevi, care să stea 4 ore pe zi la școală, cu ore de 30 de minute și restul clasei, prin rotație, face școală online – Recomandările pentru redeschiderea școlilor, de la Institutul pentru Sănătate Publică

Din toamnă, clase de maximum 10-15 elevi, elevii să stea maximum 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs să dureze cel mult 30 de minute, în…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Am stat să mă gândesc ce nu a fost bine în Legea 1. Nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem, nu a fost însoțită de mecanisme care să poată face posibile acele schimbări. În proiectele de lege vom avea în egală măsură schimbări de proces și arhitectură de sistem

Legea 1 din 2011, actiuala legea a Educației Naționale aflată în vigoare, nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem și de de mecanisme care să poată face posibile…
Vezi articolul