ULTIMA ORĂ Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea Evaluării Naționale 2025, publicate de Ministerul Educației

151.863 de vizualizări
Foto: captură barem
Baremele de corectare și notare pentru proba scrisă de Limba și literatura română, de la simularea Evaluării Naționale 2025, au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni, 17 martie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională 2025, potrivit calendarului oficial. Conform procedurii, probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Timpul de lucru este de 2 ore, ceea ce înseamnă că, la ora 11, proba s-a încheiat.

Elevii de clasa a VIII-a au primit două texte la prima vedere la simularea probei de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2025, potrivit subiectelor consultate de Edupedu.ro. Primul text este poezia „Trezire” de Lucian Blaga, iar al doilea este din articolul jurnalistei Cristina Ștefan „Rezistența prin apicultură”, publicat în Dilema veche în 2017.

Baremele și subiectele sunt următoarele:

Barem Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Subiect Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Marți, 18 martie, are loc proba scrisă la Matematică, iar miercuri se este programată proba la Limba maternă.

Rezultatele simulării vor fi comunicate individual pe 31 martie. Acestea vor fi analizate în cadrul fiecărei școli prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și în consiliile profesorale, urmărindu-se adoptarea unor măsuri de sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor.

Notele nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazurilor în care elevii sau părinții solicită acest lucru în scris.


2 comments
  1. Buna ziua, la subiectul I, punctul 5 textul al II lea, primul enunt cel care incepe cu ” la nivel european” este fals si nu adevarat cum se arata in barem. In text se face referire la faptul ca Romania in 2015 a fost pe primul loc din Uniunea Europeana la productia de miere si nu la nivel european. Sintagma la nivel european cuprinde toate tarile europei, iar in uniunea europeana regasim un numar mai mic de tari din europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la școlile postliceale și profesionale vor putea merge fizic la școală, indiferent de scenariu, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la postliceale și școlile profesionale vor putea merge fizic, la școală, indiferent de scenariul în care…
Vezi articolul

Doar 21% dintre elevii din liceele cu profil agricol au participat la stagii de practică în cadrul unor parteneriate cu companii private în perioada 2020-2022 – raport / Școlile au nevoie de ajutor masiv pentru a încheia parteneriate pentru stagii de practică

Puțin peste un sfert dintre elevii care învață la un liceu cu profil agricol, 21%, au făcut stagii de practică la companii private, în perioada 2020-2022, arată un raport privind…
Vezi articolul

Un program pentru perfecționarea forței de muncă în domeniul bateriilor va fi lansat în România / 20 de mii de persoane vor fi instruite, în special în județele Dolj, Gorj, Mureș, Hunedoara, Prahova și Galați

Astăzi Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, au semnat Memorandumul de Înțelegere cu EIT InnoEnergy pentru dezvoltarea sectorului de baterii, inclusiv pentru formare, recalificare și…
Vezi articolul