ULTIMA ORĂ Calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță 2025: Înscrierile pentru grupa mică încep pe 26 mai și reînscrierile pe 19 mai – proiect

12.065 de vizualizări
Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com
Părinții îi pot înscrie la creșă și grădiniță pe copiii care intră la grupa mică între 26 mai și 13 iunie, potrivit proiectului e calendar pe 2025, publicat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Între 19 și 23 mai 2025 încep reînscrierile pentru copiii care au urmat în trecut o altă grupă la grădiniță sau creșă.

Părinții care vor să își înscrie copilul pentru prima oară la creșă sau grădiniță pot depune cerere între 26 mai și 13 iunie 2025, în cadrul primei etape, potrivit proiectului privind calendarul înscrierii 2025, publicat de Ministerul Educației.

Copiii care au mai fost înscriși la o grupă de grădiniță sau creșă pot fi reînscriși în perioada 19-23 mai 2025.

  • Etapa de reînscrieri 19 – 23 mai 2025

Copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și urmează să o frecventeze și în anul școlar următor pot fi reînscriși, printr-o cerere scrisă a părinților/ reprezentanților legali.

Pentru unitățile care au și grupe de antepreșcolari, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile și în ordinea descrescătoare a vârstei. Dacă numărul cererilor depășește locurile disponibile, departajarea se face conform criteriilor din Metodologia-cadru de înscriere (Ordinul ministrului educației nr. 4018/2024).

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere: 23 mai 2025, ora 14.00

  • Etapa I din procesul de înscrieri 26 mai – 13 iunie 2025

Copiii sunt înscriși pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinți/reprezentanți legali, în limita locurilor disponibile după etapa de reînscrieri. Fiecare solicitare include trei opțiuni exprimate.

  • Colectarea cererilor: 26 – 30 mai 2025
  • Procesarea cererilor:
    • Faza I – prima opțiune: 2 – 4 iunie 2025
    • Faza II – a doua opțiune: 5 – 10 iunie 2025
    • Faza III – a treia opțiune: 11 – 12 iunie 2025

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere: 13 iunie 2025, ora 14.00

  • Etapa a II-a din procesul de înscrieri 16 iunie – 7 iulie 2025

Se realizează înscrierea copiilor pe locurile libere rămase după prima etapă, pe baza dosarelor și a celor trei opțiuni exprimate de părinți/reprezentanți legali.

  • Colectarea cererilor: 16 – 20 iunie 2025
  • Procesarea cererilor:
    • Faza I – prima opțiune: 24 – 26 iunie 2025
    • Faza II – a doua opțiune: 30 iunie – 2 iulie 2025
    • Faza III – a treia opțiune: 3 – 4 iulie 2025

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere: 7 iulie 2025, ora 14.00

  • Etapa de ajustări 18 – 28 august 2025

Această etapă este destinată copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din alte motive, pe baza locurilor rămase disponibile. Înscrierile se fac conform unei proceduri specifice stabilite de ISJ/ISMB.

Pot participa:

  • Copiii nerepartizați după primele două etape (cu prioritate cei de 4 și 5 ani)
  • Copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare, dar nu au fost admiși din cauza avizului negativ al CJRAE/CMBRAE
  • Copiii de peste 2 ani care doresc înscrierea în grupa mică de grădiniță

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere: 29 august 2025, ora 14.00

5 septembrie 2025, ora 14.00

Toți copiii înscriși în anul școlar 2025 – 2026 vor fi introduși în SIIIR, iar repartizarea pe formațiuni de studiu va fi finalizată.

PROIECT Calendar înscriere și reînscriere a copiilor la creșă și grădiniță 2025:

Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

CNATDCU va face o verificare proprie a tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, separată de cea a Universității Babeș-Bolyai, spune Mircea Dumitru, președintele interimar CNATDCU: Instituția nu dă un verdict pe analiza UBB

Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, președintele interimar al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Mircea Dumitru, spune că o comisie a instituției va analiza separat teza…
Vezi articolul

Cazul părinților din Bihor care și-au retras cei patru copii de la școală pentru homeschooling: Cât timp minorii se află în România, trebuie să urmeze învăţământul general obligatoriu, exclusiv într-o instituţie de învăţământ acreditată în România, nu altundeva – motivația Curții de Apel Oradea

Părinții din Bihor care și-au retras cei patru copii de la școala primară și gimnaziu, în pandemie, pentru a face homeschooling, trebuie să îi înscrie pe copii în învăţământul general…
Vezi articolul

Universitățile pot să obțină aproape 22 de milioane de euro prin PNRR pentru investiții în gestionarea eticii universitare: formare de profesori, softuri antiplagiat, scannere OCR și abonamente de acces la resurse electronice – ghid lansat de Ministerul Educației în consultare publică

Un ghid al solicitantului pentru “digitalizarea managementului eticii universitare” a fost lansat de Ministerul Educației (ME) în consultare publică, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției, edu.ro. Banii, 22 de milioane…
Vezi articolul