ULTIMA ORĂ Ministrul Educației, după eșecul licitației de tablete pentru elevi: Solicit premierului României demiterea președintelui ONAC și vreau reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație

19.256 de vizualizări
Demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație pentru tabletele școlare, asta cere ministrul Educației, Monica Anisie, după eșecul procedurii de achiziție, potrivit unui comunicat publicat de minister.

„În urma rezultatului dezamăgitor al stadiului licitației privind achiziția de tablete, licitație organizată de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC), solicit premierului României demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și vreau reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație”, scrie Monica Anisie.

Ministrul explică faptul că demersurile de achiziție au fost începute devreme, în opinia sa.

„Cu toate că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a început demersurile pentru achiziționarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când au fost alocate prin Hotărâre de Guvern fonduri de 150 de milioane de lei și și-a oferit tot sprijinul în această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanți și proactivi în identificarea de soluții rapide. Și mai grav este că, deși au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect, ONAC nu a informat MEC în timp util, cu privire la stadiul licitației. Iar cei care vor avea de suferit din cauza incompetenței oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii și părinții”, încheie ministrul Monica Anisie. 

Reacția sa vine după ce Edupedu.ro a scris în exclusivitate că doar 3 dintre cele nouă loturi de tablete pentru elevi au fost adjudecate, adică doar 82.826 de tablete școlare din cele 250.000 anunțate. Câștigătoare a fost declarată compania Orange, potrivit Corneliei Nagy, șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

Poziția tranșantă a ministrului vine după ce în repetate rânduri a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor pe subiect. De exemplu, întrebată pe 23 iulie la RFI ce se întâmplă cu licitația pentru tablete, Monica Anisie a declarat: „noi aici în cadrul ministerului ne ocupăm de procesul de educație și nu achiziționăm echipamentele necesare”. 

Știrea este în curs de actualizare


4 comentarii
 1. În final vom folosi tot dispozitivele noastre se pare, iar ne încarcă memoria la telefon sau laptop cu tot felul de aplicații cerute de profesori.

 2. Catastrofă!
  NU am înțeles de ce s-au înșirat cei trei în fata camerelor de luat vederi.
  Au repetat aceleași ABERAȚII pe care le știm de la începutul pandemiei. (măști, distantare, licitații anulate, telescoala pentru on-line cu profesorii (???!!!!), etc.).
  Deci nimic!
  Restul rezolva primăriile, conducerile școlilor și consiliile de administrație……
  Vai de capul vostru!
  DEMISIA / DEMITEREA!

 3. Multumim tovarasilor pentru multiplele actiuni prin care si-au manifesat competenta de a gestiona coerent domeniul educatiei. Cu aceasta ocazie ii asteptam in ziua alegerilor, multumindu-le pentru faptul ca ne-au lamurit si astfel putem anticipa performantele din urmatorii 4 ani ale acestui guvern. “Ghinion!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei / Ministrul Cîmpeanu: Este semnat în 2018. Am solicitat o analiză cu privire la cât de adecvat este parteneriatul

Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din…
Vezi articolul