Ultimii 12 elevi din Tulcea care nu aveau tablete primite de la școală, vor primi bonuri valorice de 200 de euro ca să își poată cumpăra un calculator / “La ora actuală, toate şcolile au acoperite nevoile în ceea ce priveşte device-urile”, spune inspectoratul școlar județean

82 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Numărul mic al elevilor beneficiari ai programului demarat în anul 2004 se explică atât prin faptul că în timpul crizei sanitare toate şcolile au fost dotate cu echipamente IT pentru elevi, dar şi prin venitul minim redus pe care membrii familiei beneficiarului ar fi trebuit să îl aibă (n. red 250 de lei), scrie Agerpres.
  • Edupedu.ro a publicat recent lista cu cei aproape 2000 de elevi cu venituri familiale de minumum 250 de lei, care primesc ajutor 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator.

Doar 12 elevi din judeţul Tulcea vor primi bonuri valorice de câte 200 de euro pentru achiziţia unui calculator prin programul Euro 200, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorica Pavel.

Elevii care vor primi bonuri valorice pentru achiziţia unui calculator sunt din oraşul Babadag şi din satele Topolog, Făgăraşu Nou, Sfântu Gheorghe, Turda, Dorobanţu, Greci şi Neatârnarea.


Numărul mic al elevilor beneficiari ai programului demarat în anul 2004 se explică atât prin faptul că în timpul crizei sanitare toate şcolile au fost dotate cu echipamente IT pentru elevi, dar şi prin venitul minim redus pe care membrii familiei beneficiarului ar fi trebuit să îl aibă, potrivit inspectorului general.

“Pe de o parte, trebuiau să aibă 250 de lei venitul pe membru de familie, iar în ultima perioadă mai toţi elevii au primit device-uri prin diferite programe iniţiate de Ministerul Educaţiei. Acum, la nivelul ISJ, mai avem circa 200 de tablete pe care le distribuim la cererea unităţilor de învăţământ”, a precizat inspectorul general al ISJ.

“La ora actuală, toate şcolile au acoperite nevoile în ceea ce priveşte device-urile”, a menţionat inspectorul general al ISJ.

În anul 2017, ISJ a înregistrat 111 dosare depuse pentru programul Euro 200.


Citește și: DOCUMENT Lista cu cei aproape 2.000 de elevi care primesc 200 de euro, ajutor financiar, ca să-și cumpere calculatoare, publicată în Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația nu se mai face, în țările care au succes, cu durere, spune Monica Mincu, cercetătoare româncă la Universitatea din Torino: Dacă elevii nu învață, vina este a noastră, nu a lor / Cât de curajoasă este România, politic vorbind, să implice experții și profesioniștii și să reformeze sistemul?

Țările care au performanțe deosebite au investit în sistemul școlar și au reușit să-l schimbe în două-trei decenii, a spus într-o scurtă analiză Monica Mincu, cercetătoare în sisteme școlare comparate…
Vezi articolul

Guvernul și Parlamentul să reanalizeze „urgent” Codul Ocupațiilor din România, care recunoaște ocupații antiștiințifice precum astrologia sau numerologia, “prin care se introduc apoi mascat o serie de «terapii»” – avertismentul Asociației Psihologilor din România

Guvernul Româniai ar trebui să reanalizeze „urgent” ocupații precum cea de ‘consilier de cuplu”, ce poate ascunde practica profesiei de psiholog de către persoane nepregătite, dar și să reanalizeze ocupațiile…
Vezi articolul