Un grup de studenți români Erasmus a solicitat ajutor consular în Turcia/ UPDATE: Cinci studenți și trei profesori români au revenit în țară

3.083 de vizualizări
Foto: © Mangpor2004 | Dreamstime.com
Un grup de studenți români Erasmus a solicitat ajutor consular în Turcia. Cei nouă studenți și profesorul coordonator erau cazați la un hotel din Kahraman Maraş, transmite MAE, potrivit G4Media.ro.

UPDATE Ora 9:26, 7 februarie: Guvernul României transmite că „cei opt cetățeni români – cinci studenți și trei cadre didactice – s-au întors la bordul uneia din cele trei aeronave Spartan, trimise ieri în misiune cu salvatorii români care vor ajuta autoritățile și poporul turc în urma tragediei care a lovit aceasta țară.” Remarcăm faptul că Ministerul Afacerilor Externe a transmis luni, 6 februarie, că sunt „nouă studenți și un profesor coordonator”.

UPDATE Ora 11.23, 6 februarie: Grupul de studenți români și profesorul coordonator vor fi repatriați, luni, la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la fața locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetățenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România.

Citește și LIVE VIDEO Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în Turcia, printre cele mai puternice din ultimul secol/ Sute de morți în Turcia și Siria, seismul a fost simțit și în Liban/ Alertă de tsunami în Italia/ Turcia cere ajutor internațional

Comunicatul Ministerul Afacerilor Externe:

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgență al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, care se aflau cazați la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremurul produs la 6 februarie 2023. Grupul de cetățeni români, alcătuit din nouă studenți și un profesor coordonator, a solicitat asistență consulară și sprijin pentru repatriere. Ca urmare a dialogului reprezentanților ambasadei cu cetățenii români și cu autoritățile locale, s-a confirmat faptul că cetățenii români sunt în siguranță.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la fața locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetățenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România.”

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Mangpor2004 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cu siguranță este mai mult decât un eșec, este dramatic, spune Sorin Cîmpeanu despre „Generația 2022”, din care doar 84 de mii de copii au luat Bacul, din cei 204 mii care au intrat în clasa I în 2010 / „Am cerut imperativ”, pentru astăzi, o analiză cu privire la diferența dintre cei 40.000 care au început clasa a XII-a în septembrie și nu au mai ajuns să se înscrie la Bacalaureat

Ministrul Educației a anunțat că „a cerut imperativ” o analiză pentru situația celor peste 40.000 de elevi care deși au fost înscriși în clasa a XII-a în septembrie 2021 nu…
Vezi articolul